Nucile, bune pentru inima ta: iată ce beneficii aduc sănătății inimii
12 sep, 08:50

Nuci
Nucile au fost întotdeauna asociate cu alimentația sănătoasă și chiar cu un risc mai mic al bolilor de inimă. Iată ce spune un studiu mai recent.

Consumul de nuci, chiar și de câteva ori pe săptămână, este legat de un risc mai mic de a muri din cauza bolilor de inimă, sugerează un nou studiu.

Studiul a inclus 39.000 de femei care au completat chestionare dietetice la începutul studiului și din nou aproximativ 10 ani mai târziu. În timpul urmăririi, care a durat în medie 19 ani, aproape 1.000 dintre femei au murit de boli cardiovasculare.

Pentru a sparge efectele potențiale ale nucilor, cercetătorii au luat în considerare indicele de masă corporală, activitatea fizică, obiceiurile de fumat și alți factori care influențează riscul bolilor de inimă.

Consumul de nuci, risc mai mic de boli cardiovasculare

Femeile care au consumat o porție de nuci (aproximativ un sfert de cană) de cel puțin două ori pe săptămână au avut un risc cu 27% mai mic de deces din cauza bolilor cardiovasculare, comparativ cu femeile care nu au consumat nuci.

G Ad:

Potrivit cercetătorilor, nivelurile îmbunătățite de colesterol și glicemie din sânge observate în rândul consumatorilor de nuci ar putea reprezenta o parte din acest beneficiu.

Descoperirile lor au apărut în Journal of Clinical Lipidology din februarie 2021.

Ştiri Recomandate

Consumul de ciuperci pare să scadă riscul de depresie
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri