Nu de pastile ai nevoie pentru un sistem imunitar bun. Iată recomandările unui nutriționist

Masa       Foto: Pexels
Iată câteva sfaturi simple și eficiente de la specialiști, pentru a dobândi o imunitate mai bună

Nutriționistul Rujuta Diwekar împărtășește adesea pe rețelele de socializare informații importante și sfaturi pentru a te menține sănătos. Recent, ea a scris pe Instagram o informație interesantă despre cum îți poți crește imunitatea în mod natural, urmând un plan de fitness adecvat. Ea a scris: „Nu dați fuga la farmacie pentru a cumpăra suplimente care întăresc imunitatea. Imunitatea nu este un geniu care iese din sticlă, este un răspuns natural al corpului uman. Tot ce are nevoie este o abordare cu bun simț a vieții și care nu poate fi cumpărată, care trebuie câștigată cu eforturi zilnice, o zi la rând.”

Odată cu creșterea cazurilor de coronavirus, un sistem imunitar sănătos a devenit foarte important. Unele schimbări în obiceiurile zilnice ar putea lucra în favoarea organismului și ar putea reduce riscul de a dezvolta diferite boli.

Iată câteva sfaturi pentru a vă întări imunitatea, așa cum le-a împărtășit expertul în nutriție Rujuta Diwekar.

Mâncați alimente sezoniere, locale

Alimentele de sezon care sunt cultivate local pot avea mai mulți nutrienți în ele. Deoarece stăm în casă de cele mai multe ori, este important să consumăm aceste alimente care ne-ar putea proteja de tot felul de deficiențe.

Nu săriți peste micul dejun

Pe lângă întărirea imunității, consumul unui mic dejun sănătos restabilește nivelul de glucoză și scade nivelul de stres. De asemenea, ține metabolismul sub control.

Gătiți mâncarea acasă și evitați alimentele ambalate

Potrivit Autorității pentru Siguranța Alimentară din Irlanda, niciun caz raportat de COVID-19 nu a fost legat de contaminarea alimentelor. Totuși, pentru a evita orice risc de infecție, pregătiți mâncarea acasă și evitați bunurile ambalate.

Mâncați iaurt la prânz

Iaurtul conține probiotice, vitamine și minerale, care pot ajuta la întărirea sistemului imunitar. De asemenea, bacteriile de acid lactic prezente în iaurt ajută la menținerea unui echilibru între bacteriile dăunătoare și sănătoase din microbiomul intestinal, ceea ce ajută la creșterea imunității.

Luați cina până la ora 20:00 cel târziu

A lua cina devreme a fost adesea legată de un sistem imunitar mai bun și de regenerare și reparare celulară.

Beți un pahar de lapte cu turmeric înainte de culcare dacă vă este foame

Curcumina, un ingredient din turmeric, are proprietăți antiinflamatorii și antioxidanți care ajută la întărirea sistemului imunitar.

Mâncați fructe proaspete în fiecare zi

Mâncatul corect și sănătos este un început excelent, iar consumul de fructe proaspete vă poate proteja de răceala obișnuită, gripă și alte boli prin întărirea sistemului imunitar.

Consumați ghee

Ghee acționează ca un agent microbian și antiviral natural care aduce beneficii sistemului imunitar. De asemenea, este grozav pentru o digestie bună, slăbire, echilibrarea hormonilor, oase puternice și o inimă sănătoasă.

Consumați câteva nuci zilnic

Nucile, migdalele și curmalele sunt bogate în vitamine și minerale esențiale care ajută la creșterea imunității. De asemenea, sunt încărcate cu antioxidanți care ajută la menținerea sănătoasă a celulelor imunitare.

CITEȘTE PE DC MEDICAL: De ce ai poftă de dulce sau de sărat când ești stresat. ATENȚIE, duce la obezitate!

Faceți exerciții fizice 30-60 de minute în mod regulat

Exercițiile regulate și moderate ajută la reducerea inflamației și la creșterea imunității prin eliminarea toxinelor din plămâni și din căile respiratorii.

Reglați-vă ora de culcare

Conform NCI Health, un model de somn odihnitor este important pentru ca sistemul nostru imunitar să funcționeze corect. Privarea de somn poate afecta primul răspuns imunitar al organismului și îl poate face vulnerabil la agenții patogeni străini.

Reduceți timpul petrecut pe gadgeturi

Folosirea gadgeturilor la culcare poate perturba ceasul și ritmul intern al corpului, ceea ce ar putea afecta imunitatea. Nu mai folosiți telefonul cu cel puțin 30 de minute înainte de a merge la culcare.

Rămâneți conectat cu cei dragi

Este extrem de important să rămâi conectat cu oamenii pe care îi iubești în aceste vremuri stresante pentru a evita stresul mental.

Citește tot articolul AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel