Noua tulpină COVID din Marea Britanie. Primul caz din România, dr Streinu-Cercel: este vârful icebergului, sub nivelul apei sunt multe cazuri

Simptome COVID-19
Medicul Adrian Streinu-Cercel a afirmat duminică, 17 ianuarie, că ar exista mai multe îmbolnăviri cu noua tulpină din Marea Britanie.

Medicul Adrian Streinu-Cercel de la Institutul de boli infecțioase Matei Balș din București a declarat duminică, 17 ianuarie că ar fi mai multe infectări cu noua tulpină COVID din Marea Britanie.

”Acest caz reprezintă vârful icebergului (n. r. despre primul caz din România). Sub nivelul apei sunt multe alte cazuri pe care nu le-am identificat pentru că deocamdată nu este un sistem în care să verificăm în mod susținut circulația acestor mutante. (...) Adică, la primul caz, a fost adus aici, l-am studiat, am verificat ce putem să facem, după care toată lumea și-a văzut de treabă. (...) Este o tulpină care se mișcă foarte repede, nu dă forme foarte severe, ceea ce este un lucru bun, și e foarte probabil că asta este cauza pentru care multe dintre aceste cazuri s-au pierdut", a precizat specialistul Streinu-Cercel, potrivit Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel