Noua tulpină COVID din Marea Britanie. Primul caz din România, dr Streinu-Cercel: este vârful icebergului, sub nivelul apei sunt multe cazuri
17 ian, 12:24
Medicul Adrian Streinu-Cercel a afirmat duminică, 17 ianuarie, că ar exista mai multe îmbolnăviri cu noua tulpină din Marea Britanie.
Simptome COVID-19

Medicul Adrian Streinu-Cercel de la Institutul de boli infecțioase Matei Balș din București a declarat duminică, 17 ianuarie că ar fi mai multe infectări cu noua tulpină COVID din Marea Britanie.

”Acest caz reprezintă vârful icebergului (n. r. despre primul caz din România). Sub nivelul apei sunt multe alte cazuri pe care nu le-am identificat pentru că deocamdată nu este un sistem în care să verificăm în mod susținut circulația acestor mutante. (...) Adică, la primul caz, a fost adus aici, l-am studiat, am verificat ce putem să facem, după care toată lumea și-a văzut de treabă. (...) Este o tulpină care se mișcă foarte repede, nu dă forme foarte severe, ceea ce este un lucru bun, și e foarte probabil că asta este cauza pentru care multe dintre aceste cazuri s-au pierdut", a precizat specialistul Streinu-Cercel, potrivit Antena 3.


Ştiri Recomandate

INCENDIU la Spitalul de psihiatrie din Craiova! 18 pacienți și 5 cadre medicale, evacuate!
Se pregătește un lockdown? DECLARAȚIA lui Raed Arafat
TOBRAMYCINUM + DEXAMETAZONUM - prospect
IVERMECTINUM - prospect
IVABRADINUM - prospect
POSACONAZOLUM - prospect
TOBRAMYCINUM - prospect
DICLOFENACUM - prospect
NYSTATINUM - prospect


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri