Nou transplant renal la Iași. Donatorul, în moarte cerebrală

O echipă de medici de la Spitalul clinic „Dr. C.I. Parhon” din Iaşi au efectuat o nouă intervenţie de transplant renal, cu un rinichi recoltat de la o persoană aflată în moarte cerebrală.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului clinic „Dr. C.I. Parhon", dr. Ionuţ Nistor, a declarat că rinichiul recoltat de la persoana aflată în moarte cerebrală a fost transplantat unui pacient de 42 de ani din Botoşani, care se afla în evidenţa Centrului de Transplant din 2014.

Pacientul transplantat este diagnosticat şi cu diabet zaharat şi cu glomerulonefrită membranoasă. Ambele afecţiuni au dus la insuficienţa renală cronică de care suferea pacientul", a declarat medicul Ionuţ Nistor, pentru Agerpres.

Puține speranțe pentru lunga listă de așteptare

Potrivit acestuia, postoperator pacientul transplantat se simte bine. Acesta este al 19-lea transplant renal realizat la Spitalul clinic „Dr. C.I. Parhon" din Iaşi, precedentul având loc la sfârșitul lunii septembrie. Pe lista de așteptare sunt, însă, potrivit presei locale, încă 400 de persoane.

Din păcate, acest număr este unul mic, care nu dă speranțe sutelor de pacienți care se află pe lista de așteptare. Totodată, acest lucru nu este benefic nici pentru echipa noastră de transplant, o echipă specializată, care este pregătită și care are capacitatea de a efectua mai multe astfel de intervenții. Din păcate, vorbim despre o resurs nefolosită și există pacienți care fac, în continuare, trei ședințe de dializă pe săptămână. Putem spune că situația care se înregistrează este mai slabă decât cea înregistrată în cursul anului trecut", a precizat, în urmă cu câteva saptamani, pentru BZI.RO, dr. Ionut Nistor, medic primar nefrolog, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon" din Iași.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel