MS: Alte 2.240 de flacoane de Remdeivir distribuite în spitalele din România

Fiolele de Remdesivir. Foto: Gilead Sciences
Ministerul Sănătății a anunțat că 2.240 de flacoane de Remdesivir, medicament destinat tratamentului  pacienților COVID-19 au fost distribuite în 49 de spitale din țară. 

Ministerul Sănătății continuă aprovizionarea spitalelor cu medicamentele necesare asigurării asistenței medicale a pacienților cu COVID-19.

Ministerul Sănătății a distribuit o nouă tranșă de Remdesivir în unitățile sanitare cu paturi care au în tratament pacienți infectați cu SARS-Cov-2.

Este vorba despre alte 2.240 de flacoane de Remdesivir de 100 mg din cele 24.160 flacoane achiziționate printr-un contract subsecvent în urma Acordului- Cadru încheiat de Comisia Europeană cu firma producătoare pentru statele membre.

Medicamentul a ajuns în 49 spitale din toată țara pentru tratarea pacienților infectați cu SARS-Cov-2 cu forme medii de boală.

Criteriile de repartizare ale medicamentului au ținut cont de necesarul minim de flacoane/pacient tratat și de numărul pacienților internați, confirmați, în secții și în ATI care necesită administrare.

Ieri, Ministerul Sănătății a distribuit o altă tranșă de Remdesivir în unitățile sanitare cu paturi care au în tratament pacienți infectați cu SARS-Cov-2. Este vorba despre 5.692 de flacoane de Remdesivir 100 mg achiziționate prin același contract subsecvent în urma Acordului - Cadru încheiat de Comisia Europeană cu firma producătoare pentru statele membre.

Tranșa de ieri a ajuns în 98 spitale din toată țara pentru tratarea pacienților infectați cu SARS-Cov-2, cu forme medii de boală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel