MS: Alte 2.240 de flacoane de Remdeivir distribuite în spitalele din România
14 oct, 10:46

Fiolele de Remdesivir. Foto: Gilead Sciences
Ministerul Sănătății a anunțat că 2.240 de flacoane de Remdesivir, medicament destinat tratamentului  pacienților COVID-19 au fost distribuite în 49 de spitale din țară. 

Ministerul Sănătății continuă aprovizionarea spitalelor cu medicamentele necesare asigurării asistenței medicale a pacienților cu COVID-19.

Ministerul Sănătății a distribuit o nouă tranșă de Remdesivir în unitățile sanitare cu paturi care au în tratament pacienți infectați cu SARS-Cov-2.

Este vorba despre alte 2.240 de flacoane de Remdesivir de 100 mg din cele 24.160 flacoane achiziționate printr-un contract subsecvent în urma Acordului- Cadru încheiat de Comisia Europeană cu firma producătoare pentru statele membre.

Medicamentul a ajuns în 49 spitale din toată țara pentru tratarea pacienților infectați cu SARS-Cov-2 cu forme medii de boală.

G Ad:

Criteriile de repartizare ale medicamentului au ținut cont de necesarul minim de flacoane/pacient tratat și de numărul pacienților internați, confirmați, în secții și în ATI care necesită administrare.

Ieri, Ministerul Sănătății a distribuit o altă tranșă de Remdesivir în unitățile sanitare cu paturi care au în tratament pacienți infectați cu SARS-Cov-2. Este vorba despre 5.692 de flacoane de Remdesivir 100 mg achiziționate prin același contract subsecvent în urma Acordului - Cadru încheiat de Comisia Europeană cu firma producătoare pentru statele membre.

Tranșa de ieri a ajuns în 98 spitale din toată țara pentru tratarea pacienților infectați cu SARS-Cov-2, cu forme medii de boală.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri