Monica Pop, supărată pe Guvern: „Nu poți obliga pe nimeni să ia tratamentul. Nu înțeleg cum se face raportarea”

Prof dr Monica Pop. Foto: Facebook
Prof dr Monica Pop trage un semnal de alarmă guvernanților care fac afirmații care se bat cap în cap. 

Prof dr Monica Pop spune că nu e o problemă să facem față cazurilor de infecție cu coronavirus, dar că oamenii nu pot fi obligați să ia tratamentul cum a anunțat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

„Chiar dacă sunt multe cazuri COVID Sistemul de Sănătate va duce, se va descurca, fără discuții. A spus și ceva care nu există. Și nu am cum să afirm așa ceva. Spune dânsul că va fi urmărit în izolare sau la spital dacă face tratament pacientul. Nu poți să obligi pe niciun om din lumea asta să ia un tratament dacă nu vrea. Omul trebuie convins și sunt „pentru” acest aspect. (...) Din cauza faptului că cei care conduc au spus lucruri contradictorii despre același subiect, oamenii au început să-și piardă credibilitatea”, a spus Monica Pop, la Antena3.

Reputatul oftalmolog e deranjat de faptul că guvernanții fac declarații care se bat cap în cap. 

„Paturile de la ATI constituie un aspect. Exact la asta vreau să mă și refer. Nelu Tătaru spunea acum o săptămână că sunt 4.900 de paturi ATI, dintre care 2.400 sunt cu ventilatoare. A venit la câteva ore doctorul Șerban Bubenek că sunt doar jumătate. Așa, cine să îi mai creadă?! Pe urmă numărul de infectați. Eu nu am înțeles cum se face raportarea, de mâine până azi sunt atâția pozitivi. Un test durează două zile, cum adică, sunt cei de ieri atunci? Cine sunt acei oameni? Întreb de ce nu i-au permis doamnei Firea sau dumneavoastră domnule Gâdea dacă voiați teste aleatorii, de ce nu era voie?”, a răbufnit doctorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ce sunt problemele digestive și de câte tipuri. Care sunt primele simptome ale acestora

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel