Ministrul Sănătății: Vaccinarea anti-COVID nu împiedică infectarea. Putem face cel mult o formă ușoară

Injecție
Ministrul Sănătății Nelu Tătaru susține că 10.000 de doze de vaccin anti-COVID vor ajunge în țară până la sfârșitul lunii.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, că ppână la sfârșitul anului vor ajunge în țară primele 10.000 de doze de vaccin anti-COVID și acestea vor fi trimise către secţiile de boli infecţioase pentru imunizarea personalului medical.

"Vaccinarea nu împiedică infectarea. Numai că ajungem la acel moment în care putem face cel mult o formă uşoară sau asimptomatică de boală. Nu este cu acea putere de transmitere a unui virus ca la cel care nu este vaccinat. (...) Ajungem la acea imunizare în care 60 - 70% din populaţie prezintă anticorpi, precum şi o apărare celulară şi nu vom avea acelaşi număr de boli exprimate clinic sau acelaşi număr de decese”, a afirmat ministrul Sănătății.

Potrivit oficialului, populația ar urma să fie vaccinată începând cu luna martie, iar până atunci prioritate vor avea categoriile de risc.

Mai multe puteți citi pe DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel