Mii de flacoane de Remdesivir, distribuite în spitalele din România din 9 noiembrie

Fiolele de Remdesivir. Foto: Gilead Sciences
Circa 9.300 de flacoane de Remdesivir au fost distribuite în peste o sută de spitale din România.

Autoritățile anunță că de marți, 9 noiembrie, și până acum, joi, 11 noiembrie, 9.312 de flacoane de Remdesivir au fost distribuite în spitalele din România.

”În perioada 9-11 noiembrie 2021, Ministerul Sănătății a distribuit 9312 flacoane de Remdesivir în peste 100 de spitale care tratează pacienți infectați cu SARS-Cov-2, în stadii medii de boală. Veklury (Remdesivir) a fost primul tratament autorizat pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus, acesta primind o autorizație de introducere pe piață condiționată. Reamintim că, ieri, 10 noimebrie 2021, Guvernul României a aprobat suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății cu 332, 5 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului României. 120 milioane de lei din fondurile alocate vor fi destinate pentru achiziția a unei noi tranșe de 70 000 de doze de Remdesivir”, se arată într-o informare oficială.

Alte tranșe de Remdesivir și Tocilizumab au ajuns pe 5 noiembrie la spitalele care tratează pacienți cu forme medii și severe de COVID-19. Ministerul Sănătății a repartizat 110 flacoane de Tocilizumabum de 400 mg care vor ajunge în 10 județe cu stoc 0. Tocilizumab este un medicament folosit pentru pacienţi cu forme severe de COVID-19, la care există o activare excesivă a inflamaţiei ("furtună de citokine"). Tot astăzi, Ministerul Sănătății va distribui și 6.558 de flacoane de Remdesivir în peste 80 de spitale care tratează pacienți infectați cu forme medii de SARS-Cov-2 pentru asigurarea asistenței medicale necesare.

Gilead Sciences, compania care produce Remdesivir, preciza, în noiembrie anul trecut, că medicamentul este recunoscut drept un standard de îngrijire pentru pacienții spitalizați cu COVID-19 din multe țări:

”Veklury (REMDESIVIR) este recunoscut drept un standard de îngrijire pentru pacienții spitalizați cu COVID-19 în ghidurile de tratament ale mai multor organizații naționale cu credibilitate, inclusiv Institutele Naționale ale Sănătății și Societățile de Boli Infecțioase din America, Japonia, Marea Britanie și Germania. Aceste recomandări au la bază dovezi robuste din multiple studii controlate, randomizate, ale căror rezultate au fost publicate în reviste medicale și revizuite de specialiști. Acestea demonstrează beneficiile clinice ale Veklury, precum recuperarea semnificativ mai rapidă a pacienților, ceea ce conduce la eliberarea resurselor limitate ale spitalelor”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel