Metoda simplă de a elimina mucegaiul de pe geamuri. De ce să nu folosești oțet sau înălbitor

mucegai geamuri - FOTO: Freepik@jenyasmyk
Mucegaiul poate provoca probleme grave de sănătate. Această perioadă rece favorizează apariția mucegaiului, care apare în special în zona ferestrelor.

Un expert în curățenie împărtășește "cea mai sigură" și cea mai bună modalitate de a elimina mucegaiul negru de pe ferestrele tale. Mucegaiul poate provoca haos dacă nu este abordat imediat și poate avea un impact asupra sănătății tale, în special pentru cei care au probleme respiratorii, afecțiuni ale pielii sau un sistem imunitar slăbit.

Pe măsură ce vremea devine mai rece, locuințele sunt mai susceptibile la acumularea de umiditate și condens, ceea ce poate duce la formarea mucegaiului.

Acesta nu numai că poate provoca daune semnificative proprietății tale, ci poate afecta și sănătatea ta. Cu toate acestea, există modalități de a rezolva problema, chiar dacă mucegaiul a apărut deja în casa ta.

Vezi și: Crampele abdominale, semnele unui cancer agresiv: Am simțit ca și cum lumea mea s-a prăbușit. Mi-am planificat înmormântarea

Metoda simplă de a elimina mucegaiul de pe geamuri

Baqir Khan, proprietarul Proactive Cleaners, recomandă prioritizarea utilizării săpunului și a apei pe zona afectată atunci când vine vorba de îndepărtarea mucegaiului de pe ferestre.

Expertul în curățenie a declarat că folosirea săpunului este cea mai simplă metodă de a elimina mucegaiul.

"Metoda cea mai sigură pentru îndepărtarea mucegaiului de pe ferestre este să utilizați o soluție de săpun și apă sau un detergent ușor, purtând în același timp protecție",  spus Baquir, potrivit Mirror.

Expertul a explicat că utilizarea înălbitorului poate deteriora finisajele, recomandând alternative precum peroxidul de hidrogen sau oțetul și apă. El recomandă utilizarea unui burete sau a unui prosop pentru curățarea zonelor afectate pentru a împiedica răspândirea lor.

"Înălbitorul poate afecta finisajele și s-ar putea să nu fie la fel de eficient în eliminarea mucegaiului de pe materialele poroase, așa că evitați să-l aplicați pe suprafețele ferestrelor. Pentru îndepărtare în condiții de siguranță în astfel de situații, ar fi mai bine să solicitați asistență de la un expert", a mai spus Baquir.

Vezi și: Ce spune culoarea secrețiilor nazale despre sănătatea noastră. Dacă ai culoarea asta, mergi la medic. E o infecție gravă

Mucegaiul, efecte negative asupra sănătății

Potrivit Serviciului Național de Sănătate (NHS), mucegaiul poate avea un impact asupra problemelor respiratorii și afecta pe cei cu alergii. Organismul de sănătate afirmă că "inhalarea sau atingerea sporilor de mucegai poate provoca o reacție alergică, cum ar fi strănutul, nasul înfundat, ochii roșii și iritații ale pielii. Mucegaiurile pot provoca și atacuri de astm".

Mucegai la geamuri - FOTO: Freepik@uflypro

Unele persoane pot fi și mai sensibile la mucegai decât altele, inclusiv sugari și copii mici, persoane în vârstă, cei cu probleme ale pielii precum eczema, probleme respiratorii și cei cu sistem imunitar slăbit, inclusiv cei care urmează chimioterapie.

Mucegaiurile sunt organisme fungice care pot crește în medii umede și în condiții favorabile. Acestea pot produce substanțe chimice numite micotoxine, care pot fi dăunătoare sănătății umane. Inhalarea sau ingestia micotoxinelor poate duce la diverse probleme de sănătate.

Vezi și: De ce să congelezi carnea de porc înainte să o gătești. Boala gravă pe care o poți face. Dorobăț: E greu de tratat

Inhalarea sporilor de mucegai poate provoca reacții alergice la unele persoane. Simptomele pot include strănut, congestie nazală, mâncărime în ochi și alte simptome ale unei alergii respiratorii.

Inhalarea sporilor de mucegai sau a altor substanțe asociate cu mucegaiul poate irita căile respiratorii, cauzând tuse, dificultăți de respirație și alte simptome asemănătoare cu cele ale unei infecții respiratorii.

Persoanele cu sistem imunitar slăbit, cum ar fi cele cu afecțiuni medicale sau tratamente care afectează imunitatea, pot fi mai predispuse la infecții fungice. Mucegaiul poate provoca infecții ale pielii, ochilor, gurii sau a altor zone ale corpului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel