Metoda care îți face dinții puternici din copilărie pentru toată viața. Dr. Anca Vereanu: La adult nu se mai poate, când deja dintele este format

Dinți sănătoși
EXCLUSIV
Dr. Anca Vereanu, medic primar stomatolog, Doctor în științe medicale și specialist chirurgie dento-alveolară și implantologie orală, a explicat, marți, 1 iunie, la DICȚIONAR MEDICAL, cum își pot întări copiii dinții. 

"Ce ar putea face mamele pentru întărirea dinților celor mici: fluorizarea. Există scheme de tratament pentru copii, se ia imediat după cum ai ieșit din maternitate schema germană. Există pastile cu fluor, picături cu fluor care se dau împreună cu pediatrul, pentru că trebuie să se știe și sursa de apă, cu ce apă îi faci copilului lapte. Dacă îi dai lapte praf, să nu cumva să aibă aceste minerale. Iar dacă nu o controlezi, să o faci măcar mediu. Să-i asiguri un conținut de fluor.

Iar dacă nu ești adepta pastilelor, atunci există paste de dinți cu fluor sau există la medicul stomatolog geluri fluorizante pe care noi le aplicăm copiilor, îi spălăm cu o periuță pe dinți, le curățăm dințișorii și aplicăm un gel cu gust de căpșuni sau tot felul de fructe, un gel care stă pe suprafața dinților și fluorizează dintele. Este un lucru care nu se mai poate face la adult, când deja dintele este format.", a declarat dr. Anca Vereanu, la DICȚIONAR MEDICAL. 

Citește și De ce apar cariile dentare, deși ne spălăm corect pe dinți. Dr. Anca Vereanu: Alimente la care avem INTERZIS

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel