Mesajul unui medic e viral. De ce să stai fără lenjerie intimă acasă: Dacă nu porți chiloți nu înseamnă că ești sărac sau nesimțit

lenjerie intima - FOTO: Freepik@krakenimages.com
Un medic a transmis un mesaj viral despre lenjeria intimă. De ce ar trebui să nu o purtăm atunci când suntem acasă.

Un medic de familie vine cu un mesaj viral legat de lenjeria intimă. Dr. Răzvan Vintilescu a explicat, într-un clip postat pe Facebook, de ce ar trebui să renunțăm la lenjeria intimă atunci când suntem acasă. 

Există câteva motive pentru care unii oameni aleg să nu poarte lenjerie intimă când sunt acasă, iar aceste motive pot varia de la confort personal la preferințe culturale sau de sănătate.

Pentru mulți oameni, a nu purta lenjerie intimă acasă poate fi mai confortabil. Fără cusături sau elastic care să apese, pielea poate respira mai ușor și senzația de libertate poate fi mai plăcută.

"De ce să nu porți lenjerie intimă atunci când stai acasă, de ce să dormi fără chiloți? Uite câteva lucruri care îți vor schimba percepția despre un lucru banal și care fac parte din seria argumentelor care ne fac să ne schimbăm percepția despre anumite obiceiuri. Dacă nu porți chiloți acasă, nu înseamnă că ești nici sărac, nici nesimțit, nici ignorant. 

Dacă nu porți chiloți acasă înseamnă că îți pasă de sănătatea ta. În primul rând, dacă nu porți lenjerie intimă când stai acasă înseamnă reducerea riscului de infecții fungice și bacteriene. Zona genitală are nevoie de aerisire, pentru a preveni acumularea de umiditate și de căldură, care pot favoriza dezvoltarea infecțiilor fungice, cum ar fi candidoza sau a altor tipuri de infecții bacteriene",  a explicat dr. Răzvan Vintilescu, în clipul postat pe Facebook. 

Vezi și: Vlad Ciurea, secretul unui creier sănătos: Sunt extrem de relaxat, indiferent câtă lume claxonează

Dr. Răzvan Vintilescu - FOTO: Captură Facebook@Dr. Răzvan Vintilescu

Sănătatea pielii și lenjeria intimă

Medicul a mai explicat ce impact are lenjeria intimă asupra pielii. Unele persoane cred că a nu purta lenjerie intimă poate ajuta la menținerea unei igiene mai bune, permitând aerului să circule mai bine în zona intimă și reducând riscul de infecții fungice sau bacteriene.

"În al doilea rând, vorbim de sănătatea pielii. Aerisirea adecvată a zonei genitale poate ajuta la menținerea sănătății pielii. Prevenim potențialele probleme dermatologice cauzate de umezeală, de frecare. 

Lenjeria strâmtă sau confecționată din materiale sintetice poate provoca iritații și disconfort. Când stai fără lenjerie intimă se reduce frecarea, ceea ce permite pielii să respire mai bine. 

Vezi și: Tulburarea de anxietate socială: cauze, simptome și opțiuni de tratament. Care sunt factorii declanșatori pentru această afecțiune

Multe persoane consideră că lipsa lenjeriei intime este mai confortabilă, mai ales în timpul relaxării de acasă. Dormitul fără lenjerie intimă poate îmbunătăți calitatea somnului oferind un confort mai mare și reglează temperatura corpului într-un mod mult mai eficient. 

Această practică este o preferință personală și nu este obligatorie. Dacă alegeți să purtați lenjerie intimă, este recomandat să optați pentru materiale naturale, cum ar fi bumbacul și modele care nu sunt prea strâmte. Important este să faceți alegerea care vă oferă cel mai mare confort și sănătate",  a mai subliniat dr. Răzvan Vintilescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

tratament indigestie foto:freepik@psodaz
EXCLUSIV
Tratamentul perfect indigestie. Ligia Pop: Elimină toxinele din corp. Ajută foarte mult
mancat de paste foto: freepik@wayhomestudio
EXCLUSIV
Cum trebuie să mâncăm de Paște. Ligia Pop: Acesta e secretul!

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel