Mersul pe jos în fiecare zi va avea beneficii MIRACULOASE pentru genunchii tăi

Mersul pe jos la muncă îți scade riscul de infarct. Foto: Pixabay
Iată de ce este foarte important să faceți câțiva pași în fiecare zi, mai ales în natură. Ce recomandă specialiștii?

"Prea mulți adulți sunt inactivi și s-ar putea să nu știe cât de mult le afectează sănătatea", a declarat Dr. Ruth Petersen, director al Diviziei de Nutriție, Activitate Fizică și Obezitate din cadrul CDC. "A fi activ din punct de vedere fizic vă ajută să dormiți mai bine, să vă simțiți mai bine și să reduceți riscul de obezitate, boli de inimă, diabet de tip 2 și unele tipuri de cancer."

În cea de-a doua ediție a Ghidului de activitate fizică pentru americani al Departamentului de Sănătate și Servicii Umane, experții în sănătate recomandă un minim de 150 de minute pe săptămână de activitate aerobică moderat intensă. Aceasta include activități, cum ar fi mersul pe jos în pas vioi la o viteză de 3,5-4 mile pe oră.

Mersul pe jos pentru genunchi sănătoși

Dacă credeți că mersul pe jos ca parte a rutinei zilnice vă va afecta genunchii sau va agrava durerile de genunchi existente, nu vă temeți. Potrivit The Noyes Knee Institute, instinctul tău de a-ți odihni genunchii și de a te abține de la mersul pe jos va avea de fapt efectul opus asupra mobilității tale. Faptul că nu mergeți în mod obișnuit poate face ca mușchii din jurul genunchilor să devină mai slabi, având un impact asupra stabilității dumneavoastră, ceea ce ar putea duce la accidente.

De fapt, un studiu din 2019 publicat în American Journal of Preventive Medicine a constatat că implicarea în aproximativ 1 oră pe săptămână de activitate moderată spre viguroasă a avut un impact semnificativ asupra persoanelor care au rămas fără dizabilități timp de peste 4 ani.

Citește continuarea pe Spectacola și află ce alte beneficii aduce mersul pe jos pentru sănătatea genunchilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele 5 tipuri de relații și efectul lor 

Crossuri externe

pixel