Marea greșeală pe care ai făcut-o până acum când ai mers pe jos. Ce se întâmplă dacă ai kilograme în plus. Tarek Nazer: E un dezastru, distrugi genunchiul

Mers pe jos - Foto: Freepick @drobotdean
EXCLUSIV
Exercițiul fizic pe care l-ai făcut greșit până acum. Cum putem învinge sedentarismul și cum să slăbim dacă stam mult la calculator sau într-un singur loc.

Dacă vă aflați în spatele unui birou sau blocat în mașină o mare parte din zi, nu sunteți singurul. În cazul acesta, din cauza tehnologiei și a stilului nostru de viață modern, oamenii au devenit mai inactivi ca niciodată, ceea ce a dus la sedentarism și obezitate. 

Când aveți un stil de viață inactiv:

- ardeți mai puține calorii și duce la acumularea mai multor kilograme.

- vă pierdeți forța și rezistența musculară, deoarece nu vă folosiți mușchii la fel de mult

- oasele pot deveni mai slabe și își pot pierde o parte din conținutul de minerale

- metabolismul poate fi afectat, iar organismul poate avea mai multe probleme în a descompune grăsimile și zaharurile

- sistemul imunitar nu funcționează la fel de bine

Cum se face grătarul corect și inteligent. Alin Popescu: Înnobilează carnea. Nu e nimic rău în asta

Marea greșeală pe care ai făcut-o până acum când ai mers pe jos. Ce se întâmplă dacă ai kilograme în plus. Tarek Nazer: E un dezastru, distrugi genunchiul

Colonoscopia: vârsta când trebuie făcută și intervalul de timp. Atenție dacă ai peste 45 de ani. Marțian: Sfântul screening pentru cancerul de colon și cancerul colorectal

- circulația sanguină este mai slabă

- organismul are mai multe inflamații

- dezvoltați un dezechilibru hormonal.

"Nu trebuie să mergem toți la sala de sport sau la un sport de performanță ca să compensăm cu acest sendentarism. Este foarte ușor dacă petrecem 30 de minute, dimineața sau seara, când avem timp, să facem exerciții ușoare, o alergare ușoară, o bicicletă, o mișcare care ne creează și nouă un confort. Dacă mergi pe bicicletă și nu-ți place, mergi o zi și apoi gata.

Fiecare alege măcar 30 de minute în care să facă o activitate fizică, sportivă ușoară, fie exerciții, fie sală, înot, alergat în parc, care să compenseze cu acest sedentarism. Este suficient.

Dacă mai mergem și în weekend să jucăm ceva, orice, iar putem să compensăm în așa fel încât să ne simțim bine și să facem și activitate sportivă.

Nu vreau să înțelegem că trebuie să mergi la sală să ridici greutăți, să faci culturism sau alte sporturi de performanță ca să compensezi. Sunt suficiente 30 de minute pe zi și sunt suficiente", a declarat medicul Tarek Nazer, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe de la DC Medical, Spectacola și DC News.

Mersul pe jos ne ajută sau nu?

În general ne ajută, dar dacă avem multe kilograme în plus și noi mergem pe jos asta dăunează articulațiile, pentru că noi avem deja niște articulații care sunt în suferință. Recomand unei persoane care are kilograme în plus să facă mai degrabă o bicicletă, înot, ceva care să ardă calorii, să mențină musculatară puternică, dar să nu solicităm articulațiile. 

Foarte mulți pacienți vin cu kilograme în plus, vor să se apuce de sport și primul lucru la care se gândesc este mersul pe bandă care este un dezastru pentru o persoană care are kilograme în plus, pentru că fiecare kilogram în plus, la nivelul articulației genunchiului se resimte între 3 - 6 ori mai mult. 

Asta înseamnă că dacă ai 20 de kg în plus față de greutatea ideală tu suprasoliciți articulația genunchiului de 4 ori mai mult, ceea ce este enorm. 

Dacă mai faci lucrul acesta și pe bandă și mai faci și o înclinație, distrugi cartilajul și genunchiul cu mâna ta, făcând sport. 

De a sta este foarte important să alegem sportul potrivit pentru fiecare om. 

Dacă vorbim despre o persoană normală, da, mersul e sănătos pentru inimă, articulații și pentru tot. Dacă vorbim de o persoană care are kilograme în plus nu, nu aș recomanda mersul pe jos. Mai degrabă exerciții sau înot sau bicicletă, pentru că atunci mișcăm articulația fără greutatea corpului. 

Când stai pe bicicletă greutatea ta nu este suportată de articulația genunchiului și gleznei, ci e suportată de faptul că stai jos și antrenezi mușchii", a conchis medicul Tarek Nazer.

 

Vezi mai multe în video:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel