Menopauză: o treime dintre femei evită medicul, în ciuda simptomelor

Menopauza
O treime dintre femeile la menopauză nu cer sfatul medicului, în ciuda simptomelor care le cauzează neplăceri. Specialiștii consideră că încă este o lipsă de deschidere privind problemele femeilor ce apar pe măsură ce îmbătrânesc.

Majoritatea femeilor prezintă simptome și probleme de sănătate asociate menopauzei, dar mai mult de o treime nu discută niciodată aceste probleme cu medicul, potrivit unui raport publicat de HealthyWomen și WebMD.

Sondajul online realizat pe 3.197 de femei adulte din SUA a evaluat experiența femeilor privind sănătatea fizică, mentală și sexuală pe măsură ce îmbătrânesc și atitudinile lor în ceea ce privește îmbătrânirea sănătoasă.

Sondajul a dezvăluit că trei sferturi dintre respondenți au prezentat cel puțin șase simptome de perimenopauză și menopauză, incluzând, cel mai frecvent, bufeuri (69 la sută), probleme de somn (64 la sută), schimbări de dispoziție / iritabilitate (62 la sută), ceață cerebrală (60) procente), transpirații nocturne (60%) și creștere în greutate (54%). În general, doar o pătrime din perimenopauză și femeile aflate la menopauză și-au evaluat sănătatea fizică pozitiv, în timp ce 37 la sută au considerat sănătatea mintală ca fiind excelentă sau foarte bună. Cu toate acestea, odată trecute la menopauză, femeile spun că sănătatea lor fizică și mentală s-a îmbunătățit, 40% dintre femeile aflate în postmenopauză evaluează sănătatea lor ca fiind foarte bună sau excelentă, iar 60% dintre ele își evaluează sănătatea mentală în mod similar.

O treime au refuzat medicația 

În comparație cu femeile albe, femeile negre aflate la menopauză și-au evaluat mai mult sănătatea fizică și psihică. Doar o treime din femeile aflate în perimenopauză, menopauză și postmenopauză au raportat o sănătate sexuală bună sau excelentă. Mai mult de o treime dintre femei nu au discutat niciodată preocupările lor cu furnizorul de îngrijire medicală. O treime dintre femei a preferat să gestioneze simptomele menopauzei fără medicamente, un sfert dintre femei citând ca motiv teama de reacții adverse sau riscuri sporite pentru sănătate.

"În ciuda unei schimbări generale în cultura noastră care încurajează mai mult discuțiile privind preocupările de sănătate și traiul sănătos, raportul nostru arată că există încă o lipsă de deschidere atunci când vine vorba de problemele de sănătate și schimbări ale femeilor pe măsură ce îmbătrânesc", spne John Whyte, ofițerul medical principal al WebMD.

 

Sursa, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel