Medicii avertizează asupra pericolelor unei noi provocări pe rețelele sociale

Medic
Medicii americani au avertizat miercuri asupra riscurilor de a suferi răni grave asociate unei noi provocări care a devenit virală pe reţelele sociale, denumită "Milk Crate Challenge", care constă în escaladarea unei piramide de lăzi din plastic aflate într-un echilibru precar.

În ultimele zile, TikTok şi alte platforme online au fost inundate cu imagini ale unor utilizatori care încearcă o escaladare periculoasă pe aceste lăzi cu sticle de lapte, care se sfârşeşte, în general, cu o cădere spectaculoasă şi vizibil dureroasă. Unii distribuie apoi imagini cu vânătăi impresionante, aşa cum a procedat şi un utilizator al reţelei de socializare Twitter, @SmittySpreadLuv.

În cazul în care "cădeţi pe lăzi, puteţi să vă răniţi la spate şi să rămâneţi paralizaţi", a avertizat Chad Cannon, medic specialist în intervenţii de urgenţă la Universitatea din Kansas, spunând că "acesta este cu adevărat un lucru stupid". "Riscaţi să vă loviţi la cap şi să aveţi hemoragie", a insistat el.

Reprezentanţii autorităţilor sanitare din oraşul Baltimore au declarat că nu este momentul ca persoanele atrase de astfel de provocări să se angajeze în acest gen de cascadorii, spitalele fiind deja suprasolicitate în contextul pandemiei de coronavirus. "Spitalizările COVID-19 fiind în creştere în toată ţara, vă rugăm să consultaţi spitalul local pentru a vă asigura că există un pat disponibil pentru dumneavoastră înainte de a vă lansa în #milkcratechallenge", au scris ei pe Twitter.

În timp ce videoclipurile cu această provocare puteau fi găsite miercuri pe Twitter şi Instagram, pe TikTok ele nu erau afişate. "Această frază poate fi asociată cu un comportament sau cu un conţinut care încalcă regulile noastre", se arăta în mesajul TikTok, afişat în urma căutărilor online conţinând sintagma "milkcratechallenge". Videoclipurile şi imaginile cu leziunile suferite amintesc de alte provocări similare, precum "Tide Pod Challenge" din 2018, în care tinerii muşcau din capsule de detergent lichid, riscând să sufere intoxicaţii.

Unii utilizatori au subliniat faptul că, având în vedere costul ridicat al serviciilor sanitare, americanii care încearcă provocarea "Milk Crate Challenge" nu ar trebui să primească asistenţă medicală gratuită în caz de accidentare. 
Alţii, precum George Takei, cunoscut pentru rolul Hikaru Sulu din serialul "Star Trek", au comparat pericolele evidente ale acestei provocări cu riscurile foarte puţin probabile ale efectelor secundare asociate vaccinurilor COVID-19. "Acceptaţi provocarea Milk Crate Challenge, dar nu vreţi să vă vaccinaţi. Înţeleg", a declarat ironic actorul american, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel