Durerea este un fenomen complex,...
Medicația antiinflamatoare nu doar reduce inflamația, ci are și veleități antialgice, fiind un efect de clasă bine-cunoscut. În plus, unii pacienți aleg să includă și antialgice în schema de tratament, a explicat Prof. univ. dr. Codruț Sarafoleanu, medic primar O.R.L. și Secretar General al Societății Române de Rinologie.
"Medicația antiinflamatoare are și veleități antialgice. Este cunoscut, e un efect de clasă. În plus, unii pacienții adaugă și antialgice în tratament și atunci pornind de la ideea că laringita nu este o boală bacteriană, pe care și subsemnatul a avut-o și nu a tratat-o cu antibiotic, am mers pe ideea de antiinflamator, nebulizări", a explicat Prof. univ. dr. Codruț Sarafoleanu, Medic primar O.R.L. și Secretar General Societatea Română de Rinologie, în exclusivitate la DC Medical și DC News.
Vezi și: Cum se iau, de fapt, antibioticele. Prof. univ. dr. Codruț Sarafoleanu: Durata trebuie să fie optimă
Deși poate părea o tehnică demodată, utilizarea aerosolilor rămâne o opțiune eficientă în tratarea laringitei. Specialistul avertizează împotriva administrării nejustificate a antibioticelor. Tratamentele personalizate și metodele naturale pot oferi rezultate excelente în gestionarea laringitei, fără a recurge la antibiotice inutile.
"Nu au ieșit din uz celebrii aerosoli. Nu e atât de modern, dar e util. Evident, repaosul vocal, alimentele și băuturile ușor călduțe. Metodele băbești nu au ieșit din uz. Pot ajuta.
Dar nu se justifică consumul de antibiotice, pentru că neavând febră, neavând infecție. Antiinflamatorul are efect antialgic și antitermic", a explicat Prof. univ. dr. Codruț Sarafoleanu, Medic primar O.R.L. și Secretar General Societatea Română de Rinologie, în exclusivitate la DC Medical și DC News.
Durerea de gât - FOTO: Freepik@evesen24
Laringita este o inflamație a laringelui, organul care găzduiește corzile vocale și este responsabil de producerea sunetului. Inflamația poate afecta temporar sau prelungit capacitatea de a vorbi și poate provoca diverse simptome asociate sistemului respirator superior.
Vezi și: Diabetul, boala pe care o ai fără să știi. Prof. dr. Bogdan Timar: E îngrijorător
Vezi și: Niacina, vitamina care scade colesterolul
Laringita acută: De scurtă durată, apare frecvent din cauza infecțiilor virale sau a suprasolicitării vocii.
Laringita cronică: Durează mai mult de trei săptămâni și poate fi legată de iritații constante sau afecțiuni mai serioase, precum alergiile sau refluxul gastroesofagian.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Durerea este un fenomen complex,...
Fructoza din surse procesate poate favoriza creșterea tumorilor...
Dieta mediteraneană, cu accent pe...
Când primești diagnosticul de cancer la sân sau doar suspiciunea...
Diabetul nu doare, dar dacă simți...
Când refuzi ceva gratuit, plătești...
Un studiu recent a demonstrat că...
Magneziul, un mineral indispensabil,...