Medicamentul care a tratat Ebola, SARS și MERS, folosit cu succes în lupta cu noul Coronavirus

Substanțe
Remdesivirul - un medicament experimental care a fost inițial dezvoltat pentru a trata Ebola și s-a dovedit eficient și împotriva virusurilor SARS și MERS in vitro, folosit cu succes și pentru tratarea infecției cu noul Coronavirus 2019-nCoV  

Protocolul de tratament pentru COVID-19 aprobat de Ministerul Sănătății subliniază că Remdesivirul ar putea fi cel mai bun medicament în lupta cu noul Coronavirus, notează DC News.

"Remdesivir poate fi cel mai bun medicament antiviral pentru tratamentul 2019-nCoV." arată documentul de la Ministerul Sănătății, conform cercetărilor efectuate până acum. Remdesivir "reduce eliminarea virusului la 2 zile de administrare".

În februarie, DC Medical scria despre testele care se făceau la acea vreme pe acest medicament, în vederea folosirii în tratarea infecției cu noul coronavirus.

Atunci, Scientifiamerican anunța că remdesivir antiviral cu spectru larg, s-ar putea dovedi destul de eficiente, sugerează unele dovezi. Dar numai studiile clinice riguroase și controlate în curs de desfășurare vor putea confirma această posibilitate

„În loc să ne grăbim să testăm toți compușii cunoscuți - ceea ce ei numesc acum„ repunerea unui compus "- avem într-adevăr nevoie de noi compuși specifici pentru coronavirus", spunea în februarie Erik De Clercq, profesor de medicină la KU Leuven în Belgia, care a ajutat la descoperirea tenofovirului antivirus HIV.
Dar până când astfel de compuși pot fi dezvoltați și testați, De Clercq spunea că speră că remdesivirul - un medicament experimental care a fost inițial dezvoltat pentru a trata Ebola și s-a dovedit eficient și împotriva virusurilor SARS și MERS in vitro - ar putea fi eficient.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel