Medicamente retrase de pe piață

Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale a solicitat, că măsură de precauție, retragerea de pe piață din România a medicamentelor care conțin substanță activă valsartan, fabricată de producătorul Zhejiang Huahai Pharmaceuticals din China, că urmare a identificării, recent, a unei impurități provenite din procesul de fabricație a substanței active.

Substanță activă fabricată de producătorul din China este utilizată de mai mulți fabricanți de medicamente, astfel încât, retrageri similare de pe piață se desfășoară și la nivel european.

Ȋn România se retrag din farmacii următoarele produse:
- VALSARTAN ZENTIVA 80mg comprimate filmate
- VALSARTAN ZENTIVA 160mg comprimate filmate
- VALSARTAN TORRENT 80 mg, comprimate filmate
- VALSARTAN TORRENT 160 mg, comprimate filmate
- VALSARTAN HIDROCLOROTIAZIDA TORRENT 160mg/12,5mg, comprimate filmate
- VALSARTAN HIDROCLOROTIAZIDA TORRENT 80mg/12,5mg, comprimate filmate

Medicamentele care conțin valsartan se eliberează pe baza de prescripție medicală și sunt utilizate pentru a ajută la controlarea tensiunii arteriale crescute. De asemenea, sunt utilizate de către pacienți care au suferit recent un atac de cord.

Pacienții care utilizează în prezent medicamentele care fac obiectul retragerii nu trebuie să întrerupă tratamentul, ci să se adreseze farmacistului sau medicului curant.

Ȋn prezent, nu există dovezi că impuritatea a afectat pacienții, dar acțiunea de retragere a produselor respective de pe piață este o măsură de prevedere, în timp ce investigațiile continuă.

Agenția Europeană a Medicamentului și autoritățile naționale competențe în domeniul medicamentului de uz uman lucrează impreună pentru a investiga posibilă prezența a impuritatii și în alte medicamente care conțîn valsartan și impactul potențial asupra pacienților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel