Medicamente pentru artrita reumatoidă, posibil tratament pentru formele severe de COVID

Bolnav
Medicamentele folosite pentru tratarea artritei reumatoide ar putea fi soluția pentru formele severe de COVID, susține un studiu.

Un studiu revoluționar susține că medicamentele pentru artrita reumatoidă ar salva viețile pacienților spitalizați cu cazuri severe de COVID-19. ”Suntem încântați că rezultatele noastre complete sunt publicate acum. Acest lucru confirmă soliditatea descoperirilor noastre, că tocilizumab și sarilumab pot reduce decesele cu aproape un sfert, la cei mai bolnavi pacienți cu COVID", a declarat cercetătorul Dr. Anthony Gordon, de la catedra de Anestezie și Îngrijire critică la Imperial College London, Marea Britanie.

În cadrul studiului, raportat inițial în noiembrie, cele două medicamente amintite pentru artrită au redus decesul în rândul bolnavilor cu COVID-19 cu circa 25%. Pacienții au fost externați din spitale cu două săptămâni mai devreme ca urmare a tratamentului cu cele două pastile, arată webmd.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel