Medic ATI: „Morți nu mai folosim nimănui. Grupa asta nu se acordă pentru condițiile de muncă?”

Un cunoscut medic ATI atrage atenția asupra condițiilor grele în care se lucrează la Terapie Intensivă și la Urgențe. „S-au îmbolnăvit peste 6.000 și au murit, din păcate, vreo 31”, spune medicul.

Un cunoscut medic ATI trage din nou un semnal de alarmă: medicii care chiar sunt în prima linie în lupta cu  COVID-19 sunt extenuați!

„În anexa II din legea 263 la poziția 40 vedem că lucrătorii din domeniul preparării și turnării asfaltului beneficiază de grupa 1 (grupa specială) de muncă. Sunt foarte curioasă câți dintre ei s-au îmbolnăvit și câți au murit din martie până azi. A nu se înțelege că nu consider că munca lor este grea. 

Totuși, dintre cei ce tratează pacienți cu coronavirus, în România, s-au îmbolnăvit peste 6.000 și au murit, din păcate, vreo 31. Grupa asta nu se acordă pentru condițiile de muncă?!

Chiar și în condiții normale de muncă (dacă mai există normalitate în România când vine vorba de ATI-iști, estimați a fi un sfert din necesar), există evident anumite specialități care te uzează enorm (ATI, medicina de urgență etc). 

Grupa 1 de muncă este singura soluție pentru a nu îi vedea morți în timpul serviciului (morți nu mai folosesc oricum nimănui!!! Ce contează??). Să crezi că poți face față fizic, în condiții de program zilnic plus gărzi de 24 de ore, mai ales acum când mai ești obligat și să porți full PPE, este nu numai o amăgire, este o mare eroare.

Consider inuman și periculos să expui oameni la asemenea condiții de muncă după 50 de ani. De parcă nu era suficient stresul și rezistența fizică și psihică puse la grea încercare!! 

Există posibilitatea înlocuirii lor cu tineri. 

După 50 de ani, după părerea mea, există alte zone unde putem fi de folos, eventual putem alege să muncim doar la privat, 2-3-4 zile pe săptămână sau un număr de anestezii pe lună. 

Să faci la 50+ ceea ce făceai la 25-30-40 de ani este imposibil.

PS: Și dacă altceva nu se poate, lăsați-ne măcar pe cei uzați in mii de gărzi să ieșim la pensie (așa.. cât o fi de mică!!!) Unii am înțeles demult că nu banii sunt sensul existenței”, a scris dr Laura Zarafin pe pagina sa de Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel