Mătreața. Ce o declanșează și cum o poți combate

Mătreața poate fi cauzată de o serie de factori. În unele cazuri, matreata este pur și simplu un simptom al pielii uscate sau o reacție la produsele cosmetice.

Una dintre cauzele mai frecvente ale matreții este o afecțiune a pielii numită dermatită seboreică, în care scalpul  produce exces de ulei. Mătreața este adesea asociată cu o supraagregare a unei ciuperci numită Malassezia, care se hrănește cu uleiuri și irită scalpul.

 

Stresul

 Stresul poate fi un factor exacerbator pentru multe afecțiuni ale pielii, cum ar fi mătreața. Într-un studiu, stresul a precedat adesea focare la pacienții cu dermatită seboreică. 

Acest studiu confirmă că dermatita seboreică este adesea precedată de un eveniment stresant. Acesta este primul studiu care arată o posibilă legătură între evenimentele  stresante și episoadele de dermatită seboreică.  De asemenea, studiul arată că depresia este mai frecventă în rândul pacienților cu probleme ale pielii și că anxietatea este un factor agravant.

Astfel că, reducerea stresului ar putea avea efecte benefice și asupra aspectului scalpului. 

 

 

Studiul integral, aici. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel