Masajul care ”topește” celulita. De câte ori este recomandată terapia cu ventuze

masajul care topeste celulita. FOTO Pexels @ Ron Lach
Masajul anticelulitic, la pachet cu o dietă sănătoasă, dar și cu activitate sportivă, transformă pielea cu aspect de coajă de portocală într-o piele fină și tonifiată.

Masajul anticelulitic vine în completarea dietelor anticelulitice, dar și al activităților sportive, putându-se transforma cu ușurință într-un masaj de relaxare.

Retenția de apă este vinovată de apariția celulitei. Specialiștii recomandă un consum suficient de apă, dar și o reducerea semnificată a aportului de sare, care favorizează, după cum știm, retenția de apă. Potrivit sondajelor recent efectuate în cadrul Universității Harvard, retenția de apă afectează calitatea vieții a peste 86% dintre femei și 67% dintre bărbați.

Terapeutul Romeo Tudorache a subliniat în cadrul emisiunii ”Vorbește lumea”, de la Pro TV, că dieta și sportul sunt ”foarte importante”, dar că aceasta poate fi combătută și cu masajul, explicând câteva dintre ”terapiile” care transformă pielea cu aspect de portocală într-o piele fină.

Ventuzo-terapia, adică terapia cu ventuze, este de obicei dedicată masajului terapeutic. Cam tot ce înseamnă tip de masaj a fost conceput pentru masajul terapeutic. De aici încolo, putem să îl upgradăm și să îl transformăm într-un masaj de relaxare și, de ce nu, într-un masaj de remodelare.

Acest tip de masaj, ventuzo-terapia, este foarte bun pentru drenajul limfatic, deci și contra celulitei”, a explicat terapeutul, precizând că un masaj, de oricare, nu trebuie să doară.

”Depinde foarte mult de pielea clientei, pentru că dacă aceasta se înroșește trebuie să reducem din presiunea pusă ventuzei. Celulita, ce trebuie să înțelegem prin ea, este că se află la suprafața pielii și este, practic, rezultatul stilului nostru de viață.

Cum avem grijă de noi, așa ne apare celulita. Noi o combatem cu ajutorul masajului, dar dacă ne alimentăm greșit, automat ea va tot apărea”, a spus Romeo Tudorache.

Cât privește frecvența cu care trebuie făcută ventuzo-terapia, acesta a explicat că într-o stare acuză a celulitei trebuie efectuată de trei ori pe săptămână.

”Dar, există și posibilitatea, să nu uităm, în care corpul nostru devine dependent, și de masaj, și de ventuzo-terapie. Așadar, consider că la un moment dat, când rezultatele încep să apară, începem să rărim”, a mai spus terapeutul, subliniind că o ședință de ventuzo-terapie poate să dureze între 50 și 70 de minute.  

Maderoterapia, o altă terapie pe care o folosește Romeo Tudorache, este o tehnică de masaj ce provine din America de Sud și implică aplicarea unui masaj folosind diverse ustensile din lemn, concepute special pentru a se adapta la diferite zone ale corpului, fără a provoca leziuni țesutului.

De altfel, efectele maderoterapiei sunt de zece ori mai puternice decât cele ale unui masaj clasic, deci și beneficiile.

Vezi și: CELULITA, coaja de portocală care ne dă bătăi de cap. Cum SCĂPĂM de ea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel