Mâncărurile care te ajută să slăbești și nu te așteptai la asta

Cafea  FOTO: pexels.com
Sunt câteva alimente, destul de banale, care ajută la slăbit, însă contează cum sunt gătite și în ce cantitate sunt consumate.

Iată câteva mâncăruri care te ajută să slăbești:

* cartofi – fierți, vă fac să vă simțiți sătui mai mult timp. Cartofii au o reputație proastă, dar nu au gluten și oferă mai mult potasiu decât o banană și sunt surse bune de vitamina B 6 și vitamina C.

* nuci – pot fi bogate în grăsimi și calorii, dar nu trebuie să le evitați de teama că îngrașă. De fapt, studiile spun că femeile care mănâncă o porție de nuci de două sau mai multe ori pe săptămână au aproape 25% mai puține șanse de a fi obeze și de a câștiga mai puține kilograme decât cele care evită nucile.

* brânză - un studiu sugerează că includerea lactatelor cu conținut scăzut de grăsimi bogate în calciu în mesele cu conținut scăzut de calorii vă poate ajuta de fapt să pierdeți puțin în greutate, protejând în același timp sănătatea oaselor.

* cafea - cercetătorii cred că cofeina din cafea te poate face să te simți mai puțin foame și să arzi mai multe calorii. Dar adăugarea de zahăr și smântână îl poate face mai puțin sănătos.

* orez - O dietă care include cereale integrale, precum cele din orezul brun, vă poate ajuta să mențineți o greutate corporală mai sănătoasă. Pe lângă fibrele care vă satura, orezul conține și vitaminele B1 și B6, magneziu, seleniu, fosfor și mangan. Și în timp ce orezul alb nu are aceste beneficii, cu porții limitate, sensibile, vă puteți bucura de el fără să vă faceți griji legat de greutate.

* ciocolată - ciocolata neagră este încărcată cu antioxidanți, iar studiile arată că ajută insulina să funcționeze mai bine în corpul tău, controlând în același timp senzația de foame. Asta îl face un deliciu dulce ideal pentru a încheia o masă sănătoasă.

* popcorn – atenție la sare și unt; floricele sunt o sursă excelentă de fibre și vă potolesc rapid foamea, arată webmd.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ce sunt problemele digestive și de câte tipuri. Care sunt primele simptome ale acestora

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel