Majoritatea femeilor ar ascunde un avort de familiile lor, sondaj

Femeie
Numai una din trei femei ar spune familiei dacă ar lua în considerare să recurgă la avort, potrivit unui sondaj realizat în Marea Britanie.

Sondajul, realizat în rândul a 2.684 de femei cu vârsta peste 18 ani pentru organizația Marie Stopes International, care asigură întreruperi de sarcini, a constatat că majoritatea femeilor ar ascunde un avort de familiile lor.

Puțin peste un sfert (34%) ar vorbi cu prietenii despre un avort, însă nu toate le-ar spune partenerilor de viață - doar 62% au afirmat că ar face acest lucru.

Circa 6% dintre femei nu ar spune nimănui, în afară de un cadru medical, despre decizia lor.

În rândul persoanelor chestionate, 92% au declarat că susțin că femeia trebuie să aibă dreptul să recurgă la avort, iar 79% au spus că ar trebui să se discute mai deschis despre avort.

„În Marea Britanie, una din trei femei va suferi un avort în viață, însă ştim că stigmatul avortului poate face femeile să se simtă judecate şi ruşinate", a declarat dr. Caroline Gazet, director al Marie Stopes Marea Britanie, citată de Press Association și Agerpres.

„Femeile vor să vorbească, iar cercetările noastre arată că discuțiile deschise şi oneste despre avort ajută femeile şi fetele să se simtă informate, educate şi susținute atunci când vine vorba despre luarea de decizii cu privire la propriile corpuri", a mai spus ea.

„Marea Britanie este o țară pro-alegere însă, cu o mică minoritate de voci anti-alegere care amenință drepturile în ceea ce priveşte avortul la nivel mondial, este mai important ca oricând să distrugem stigmatul avortului şi să promovăm dreptul femeilor de a avea acces la avort", a mai spus dr. Caroline Gazet.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel