Mâinile uscate, cauze și tratament. De ce simți că te strânge pielea după ce ai spălat vasele. Amestecă iaurt cu miere și ulei de măsline și pielea va redeveni hidratată

mainile uscate - FOTO: Freepik@konstantinraketa
Mâinile uscate sunt o problemă cu care se confruntă majoritatea persoanelor. Afectează în special femeile.

Mâinile uscate sunt una din cele mai întâlnite afecțiuni din sezonul rece. Femeile sunt mai afectate. Spălarea frecventă a mâinilor este foarte importantă. Dar există un dezavantaj pentru spălarea frecventă a mâinilor. Pielea ta se usucă rapid, rezultând mâini aspre și uscate. Doriți să mențineți mâinile netede? Apoi urmați aceste sfaturi pentru a preveni uscarea mâinilor.

Mâinile uscate, cauze

Ne spălăm pe mâini de mai multe ori pe zi cu apă (caldă) și săpun. Acest lucru elimină bacteriile și virusurile din mâinile noastre și ne împiedică să transmitem virusul altora. Cu toate acestea, mâinile noastre se usucă, de asemenea, mult mai repede. Acest lucru este din cauza faptului că spălarea îndepărtează uleiurile naturale.

În combinație cu aerul rece de afară și efectele deshidratării de la încălzire, uscarea mâinilor este inevitabilă. Continuați să vă spălați bine mâinile, dar nu neglijați să vă îngrijiți pielea. 

Uscăciunea mâinilor este o afecțiune comună care apare atunci când stratul exterior al pielii se deshidratează. Pielea își pierde suplețea și apar mici fisuri și/sau crăpături, urmate de descuamări sau scuame. Pielea poate deveni roșie și cu mâncărimi.

Vezi și: Cancer avansat, vindecat printr-un tratament miraculos. Face minuni în 5 luni. Mărturisiri: Mă simt minunat

Uscăciunea mâinilor afectează în egală măsură bărbații și femeile și tinde să apară mai frecvent la persoanele în vârstă. Pielea extrem de uscată poate fi un semn de avertizare a unei probleme de piele numită dermatită.

Dermatita înseamnă inflamație a pielii. Aceasta poate provoca o erupție cutanată cu mâncărimi sau pete de piele uscată și iritată. Cu cât dermatita este diagnosticată și tratată mai devreme, cu atât mai bine. Fără tratament, dermatita se agravează adesea, notează Health Jade.

Mâinile uscate apar atunci când pielea își pierde din hidratare. Uscăciunea mâinilor este frecventă iarna, când aerul rece de afară și aerul încălzit din interior creează o umiditate relativă scăzută, potrivit Tips and Tricks.

Băile sau spălatul mâinilor prea frecvent pot contribui la uscarea mâinilor, mai ales dacă se folosesc săpunuri dure.

Vezi și: Ce este șocul termic, afecțiunea care l-a răpus pe Bogdan Socol. Cum se manifestă și la ce trebuie să fim foarte atenți

Mâinile uscate care debutează în copilăria timpurie pot fi unul dintre cele aproximativ 20 de tipuri de ihtioză (piele în formă de solzi de pește).

Există adesea un istoric familial de piele uscată.

Pielea uscată este frecvent întâlnită la persoanele cu dermatită atopică.

Aproape toate persoanele de peste 60 de ani au pielea uscată.

Vezi și: Dieta și exercițiile fizice nu te ajută să slăbești? Iată cinci greșeli pe care le faci

Cât de mult ne afectează săpunul

Clătirea mâinilor fără săpun nu are sens. Săpunul dezinfectează pielea, dar poate spăla și uleiurile naturale de pe piele. Prin urmare, utilizați un săpun hrănitor. Săpunurile mai blânde care nu conțin alergeni sunt la fel de eficiente, dar sunt mai puțin susceptibile de a vă afecta pielea.

Verificați ambalajul și vedeți ce alergeni, parfumuri sau alte ingrediente au fost adăugate. Un săpun pentru mâini cu cremă hidratantă ajută, de asemenea, la menținerea mâinilor moi și catifelate.

Parafina

Cremele de mâini care conțin parafină sunt cele mai potrivite atunci când vine vorba de îngrijirea mâinilor uscate. Această substanță hidratează pielea, făcând-o să se simtă moale și fină. Parafina este indicată pe mai multe pachete sub nume diferite. Prin urmare, acordați atenție ambalajului dacă conține "Paraffinum liquidum", "ulei mineral", "ulei de parafină", "petrolatum lichid" sau "ulei petrolier".

Vezi și: Ce este șocul termic, afecțiunea care l-a răpus pe Bogdan Socol. Cum se manifestă și la ce trebuie să fim foarte atenți

Mască de mână

La fel ca pielea de pe față, pielea delicată de pe mâini merită, de asemenea, o mască din când în când. Puteți face cu ușurință o mască de mână la domiciliu cu doar câteva ingrediente. Într-un castron, amestecați 2 linguri de iaurt plin de grăsimi, 1 lingură de fulgi de ovăz, 1 linguriță de ulei de migdale și 1 linguriță de miere. Răspândiți amestecul pe mâini și lăsați timp de 15 până la 20 de minute. Spălați-vă cu apă caldă, iar mâinile se vor simți mătăsoase netede!

Continuați să vă spălați pe mâini

Mâinile tale se simt uscate? Nu vă spălați mai rar pe mâini. Rămâne foarte important să vă păstrați mâinile cât mai curate posibil. Repetați sfaturile de mai sus de mai multe ori pe săptămână pentru rezultate optime și veți vedea că mâinile se simt din ce în ce mai puțin uscate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel