Mâini și picioare reci? Iată 9 lucrurile care te ajută să le încălzești

Mâini și picioare reci. Foto: Pixabay
Dacă mâinile sau picioarele tale înghețate te fac să te simți răcit tot timpul sau faci pe cei dragi să tresară când îi atingi, este posibil să fie nevoie să-ți intensifici circulația. Iată câteva soluții simple pentru încălzirea mâinilor și picioarelor reci:

Remedii ușoare și „de casă” pentru mâini și picioare reci

1) Mănâncă mai puține grăsimi saturate și zahăr. Și creșteți aportul de acizi grași omega-3, care se găsesc în alimente precum pește, ulei de măsline, avocado, nuci și semințe de in, care promovează o circulație sănătoasă.

2) Renunță la fumat. Nicotina este una dintre cele mai frecvente cauze ale problemelor circulatorii.

3) Bea mai multă apă. Sângele tău nu poate curge corect dacă nu îți hidratezi suficient corpul.

4) Fă niște exerciții. Făcând cel puțin 30 de minute de mișcare în fiecare zi, sângele circulă mai bine.

5) Fă un masaj. Masajul regulat vă stimulează sistemul circulator pentru a face sângele să circule și previne blocarea vaselor.

6) Fă un duș fierbinte. Stimularea pielii cu apă fierbinte poate crește și fluxul sanguin mai aproape de suprafață.

7) Bea niște vin. Orice băutură alcoolică - doar una pe zi, însă, pentru a preveni efectele secundare negative - vă va dilata vasele de sânge, inclusiv cele mai mici din mâini și picioare, permițând sângelui să circule mai ușor. Vinul roșu are avantajul suplimentar de a conține și antioxidanți care promovează sănătatea.

8) Încercați un ceai de ginkgo biloba. La fel ca vinul, ginkgo deschide vasele de sânge, permițând sângelui să curgă în zone mai restrânse.

9) Mănâncă ceva picant. Unele alimente - inclusiv ardeiul iute cayenne, ghimbirul, usturoiul și ceapa - sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a îmbunătăți circulația și de a relaxa mușchii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel