Longevitate: spune-mi unde locuiești ca să afli cât trăiești

Cartier  FOTO: pexels.com
Cercetătorii americani au descoperit că locul unde un om trăiește joacă un rol mai important decât se credea în longevitate.

Genele ajută oamenii să ajungă la vârste înaintate, dar nu au ultimul cuvânt. Mediul l-ar avea, conform unui studiu. Cercetători de la Universitatea de Stat din Washington, SUA, susțin că oamenii care trăiesc în comunități cu vârste mixte, extrem de pline de viață/extrem de active social, pot avea mai multe șanse să trăiască până la 100 de ani. Studiile anterioare arată că factorii ereditari explică doar aproximativ 20 până la 35% din șansele unui individ de a ajunge la 100 de ani. Alte cercetări au dovedit că prin comportament se poate modifica susceptibilitatea la diferite boli bazate pe genele fiecărui om. Prin urmare, cu cât locuiești într-un mediu care susține îmbătrânirea sănătoasă, cu atât trăiești mai mult.

Cercetătorii au analizat în studiul lor factori precum vecinătatea, factorii demografici legați de o probabilitate mai mică de a muri înainte de vârsta centenară, statutul socioeconomic mai ridicat și un procent ridicat al populației în vârstă activă (o măsură a diversității vârstei). Toți au fost considerați factori pozitivi în a ajunge la 100 de ani. Rezultatele cercetării lor mai arată că oamenii din rasa caucaziană au mai multe șanse să ajungă la 100 de ani decât restul raselor, la fel și femeile decât bărbații, arată un comunicat al universității citate.

Studiul, AICI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel