Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Loughborough, persoanele care dorm mai puțin au un indice de masă corporală mai mare (IMC) decât cei care dorm cele 6-8 ore recomandate pe noapte.
Motivul ar fi faptul că privarea de somn ar avea un impact asupra hormonilor, inclusiv a leptinei și ghrelinei, care are rolul de a regla pofta de mâncare.
Leptina este eliberată din celulele grase din corp și trimite semnale creierului pentru a inhiba foamea.
Vezi și: Rezistența la leptină. Cauza senzației de foame incontrolabilă
Ghrelinul este eliberat de stomac pentru a stimula apetitul, precum și pentru a încuraja organismul să stocheze grăsimea.
Se crede că lipsa somnului poate reduce eliberarea de leptină și creșterea producției de ghrelin - ceea ce ar putea explica legătura aparentă dintre somn și obezitate.
Studiul sugerează, de asemenea, că lipsa somnului poate crește eliberarea de insulină a organismului - hormonul care reglează glicemia - precum și cortizolul „hormonul stresului”. Ambele au fost asociate cu creșterea în greutate.
Studiul integral, aici.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Radiografiile și radiațiile din...
De ce să apelezi la medicamente...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
O substanță chimică nou identificată...
Acesta este semnul cancerului...