Lipedemul: cum ajută liposucția persoanele cu această afecțiune

Tineri, greutate corporală
Lipedemul este o afecțiune ce duce la formarea unor depozite de grăsime dureroase în jurul coapselor și afectează în special femeile. Potrivit unei cercetări, liposucția este una din cele mai bune soluții care duce la îmbunătățirea calității vieții acestor pacienți.

Liposucția îmbunătățește calitatea vieții pentru femeile cu lipedem, potrivit unui studiu publicat în numărul din decembrie al Chirurgiei plastice și reconstructive. Lipedemul (cunoscut și ca „sindromul grăsimii dureroase”) este o boală cronică ce afectează în principal femeile și se caracterizează printr-o acumulare disproporționată de țesut adipos în jurul șoldurilor.

Spre deosebire de celulită, lipedemul se poate extinde până în zona gambelor și a gleznelor, provocând dureri intense.

Anna-Theresa Bauer de la Universitatea Tehnică din München din Germania și colegii au efectuat un sondaj online la 209 de pacienți (vârsta medie, 38,5 ani) cu lipedem care au fost supuși unei liposucții tumescente pentru a înțelege experiențele femeilor cu debutul și progresia bolii.

Cercetătorii au descoperit că majoritatea participanților au observat o primă manifestare a bolii la vârsta de 16 ani. Diagnosticul a durat în medie de 15 ani. Majoritatea pacienților au raportat că liposucția a dus la o reducere semnificativă a durerii, umflăturii, a sensibilității și a vânătăilor ușoare.

Prevalența hipotiroidismului (35,9 la sută) și a depresiei (23 la sută) a fost mai mare decât prevalența medie la populația germană. Respondenții au avut o prevalență scăzută atât a diabetului de tip 1 (1,4 la sută), cât și a celui de tip 2 (1 la sută). Aproape un sfert dintre pacienții cu lipedem au prezentat un diagnostic de migrenă (22,5 la sută), iar două treimi dintre acești respondenți (68,1 la sută) au spus că frecvența și / sau intensitatea atacurilor de migrenă au scăzut semnificativ după liposucție.

Liposuctia produce efecte pozitive de lunga durata la pacientii cu lipedem, ceea ce duce la o crestere marcanta a calitatii vietii lor, scriu autorii.

 

Sursa, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel