Cercetătorii au realizat o...
Persoanele care poartă lentile de contact ar trebui să renunțe la ele în această perioadă, atrag atenția specialiștii. Lentilele de contact pot provoca iritații și mâncărimi. Sau, dacă ceva îți intră în ochi, poate provoca un disconfort suplimentar atunci când porți lentilele de contact, iar primul luc e care îl facem este s ne frecăm la ochi.
Cum toate recomandările spun să nu ne atingem gura, nasul, ochii, fața în general, acesta este un risc suplimentar de a ne nfecta, în cazul în care avem mâna contaminată. „Deci, dacă simțiți nevoia să vă frecați ochiul, folosiți o batistă în loc de deget”, arată specialiștii. Ochii uscați pot provoca, de asemenea, nevoia de a ne freca ochii. Folosiți câteva picături hidratante pentru a menține ochii umezi. Asigurați-vă că vă spălați mâinile înainte de a pune picături în ochi.
Ochelarii oferă și un alt strat de protecție. Aceștia vă pot ajuta să vă protejați ochii de picăturile care po fi emanate, de o persoană infectată, prin strănut, tușit sau respirație. Chiar dacă că acele picături ar putea intra pe lateral, ochelarii oeră, totuși, o oarecare protecție. Ochelarii ne fac, deopotrivă, să fim mai conștienți atunci când suntem tentați să ne atingem ochii, deoarece ne stau în cale.
Nu este frecvent întâlnit, dar în unele cazuri, COVID-19 poate provoca o infecție a ochilor numită conjunctivită. Simptomele sunt similare cu alte cauze virale ale ochilor roșii, mâncărime și posibil drenaj. Dacă aveți ochii roșii, febră și tuse, izolați-vă pentru a vă asigura că nu îl răspândiți și chemați medicul pentru a vedea dacă trebuie să faceți un test de coronavirus.
Dacă decideți să vă puneți, totuși, lentilele de contact, asigurați-vă că vă spălați bine mâinile înainte de a le introduce sau a le scoate. Acest lucru este mai important acum ca niciodată.
Sursa, aici.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Cercetătorii au realizat o...
Autodiagnosticarea pe internet poate...
Depresia postpartum este o condiție...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Proteinele sunt macronutrienți vitali...
Alimentația echilibrată, bogată în...