Legătura periculoasă dintre diabetul de tip 2 și chisturile ovariene la fete. Rolul jucat de insulină

Încărunțirea din cauza stresului est reversibilă
Fetele care suferă de diabet de tip 2 au un risc mare să dezvolte sindromul ovarului polichistic, susține un studiu din State.

Experți pediatri americani vorbesc, într-un studiu recent, despre o altă consecință a obezității infantile: fetele care suferă de diabet de tip 2 ar putea dezvolta sindromul ovarului polichistic (PCOS). Cercetătorii au observat că există o asociere între diabetul de tip 2 și PCOS, asociere încă neînțeleasă de oamenii de știință. Această boală apare când ovarele sau glandele suprarenale ale unei femei produc mai mulți hormoni masculini decât în ​​mod normal.

Ca simptome, sindromul ovarului polichistic include chisturi dureroase pe ovare, menstruații neregulate, creșterea excesivă a părului, acnee, creștere în greutate și infertilitate. Autorul studiului, Constantine Samaan, profesor asociat de pediatrie la Universitatea McMaster și Spitalul de Copii McMaster din Hamilton, Ontario, Canada, spune că trebuie analizați factorii genetici, epigenetici de mediu pentru a afla de ce există această conexiune. Aceasta crede că rezistența la insulină ar juca un rol central în ambele afecțiuni.

Rolul insulinei în diabet este cunoscut, însă, multe femei care suferă de sindromul ovarului polichistic sunt rezistente la insulină. În urma cercetării efectuate, Constantine Samaan a sesizat că doar 20% din 470 de fete cu diabet zaharat de tip 2 din șase studii efectuate în mai multe țări au avut PCOS. Această rată este de cel puțin două ori mai mare decât este în populația generală de adolescenți, a mai amintit profesorul.

”Anterior, știam că unele fete cu diabet zaharat de tip 2 pot dezvolta PCOS, iar lucrarea noastră definește prevalența globală specifică a PCOS în diabetul de tip 2 la fete. (...) Conștientizarea riscului PCOS este cheia. (...) Fetele cu diabet zaharat de tip 2 trebuie să fie consiliate cu privire la riscul de PCOS, iar pacienții trebuie să împărtășească informații cu furnizorii lor despre perioadele neregulate, acnee sau creșterea excesivă a părului, pentru a permite investigații și tratamente adecvate să fie implementate”, a afirmat Samaan, potrivit medicinenet.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel