Legătura PERICULOASĂ dintre dermatita atopică și bolile autoimune

Un studiu recent relevă o asociere între dermatita atopică și mai multe boli autoimune. Cercetătorii spun că pacienții cu dermatită atopică trebuie analizați și monitorizați atent. 

Într-un studiu recent publicat în British Journal of Dermatology (link direct studiu), persoanele cu dermatită atopică sau eczeme au avut un risc mai mare să aibă și diverse boli autoimune, în special cele care implică pielea, tractul gastro-intestinal sau țesutul conjunctiv.

Pentru studiu, cercetătorii au analizat registrele naționale suedeze de îngrijire a sănătății și au comparat 104.832 de cazuri de dermatită atopică cu 1.022.435 de controale medicale.

Deși au constatat că există o asociere clară, cercetătorii au subliniat că sunt necesare studii suplimentare pentru a identifica subseturile de pacienți cu dermatită atopică cu risc mai mare de boli autoimune și pentru a explora dacă severitatea și tratamentul dermatitei atopice pot afecta asocierea acesteia cu aceste afecțiuni.

„O mai mare conștientizare, screening și monitorizare a comorbidităților autoimune pot ameliora sarcina bolii la pacienții cu dermatită atopică și pot oferi o perspectivă mai profundă asupra patogeniei acesteia”, a spus autorul principal dr Lina U. Ivert, de la Institutul Karolinska, din Suedia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel