Lanț uman la Spitalul din Constanța, după decesul pacientei ținute 16 ore la UPU

Lanț uman     Foto: digi24.ro
Câteva zeci de persoane au creat sâmbătă un lanţ uman în faţa Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, protestând astfel în urma morţii unei femei de 70 de ani, ce a fost ţinută 16 ore la UPU. 

Câteva zeci de oameni au fosmat un lanț uman pe trotuarul de pe Bulevardul Tomis, lângă gardul unităţii medicale, câţiva dintre ei purtând în mâini pancarte cu lozinci precum "Avem dreptul la viaţă!". Manifestarea vine în urma decesului unei femei de 70 de ani, care a fost ținută 16 ore în Unitatea de Primiri Urgențe.

Prezent la acţiunea de protest, fiul pacientei decedate la UPU a declarat că speră ca autorităţile să ia măsurile necesare şi astfel de cazuri să nu mai aibă loc.

"Sunt aici pentru a trage un semnal de alarmă în ceea ce priveşte sistemul medical sau erorile sistemului medical, lipsa medicilor, cel puţin din zona UPU. (...) Am suferit recent pierdea mamei mele. Îmi pare rău că trebuie să fiu dat ca exemplu pentru această situaţie. Sper ca cineva acolo mai de sus, şi nu doar Dumnezeu, să ia măsuri, începând de la conducerea spitalului, să nu se mai muşamalizeze cazurile de absenteism din zona de urgenţă şi să salveze vieţi", a afirmat bărbatul, citat de agerpres.ro.

Un alt protestatar, o femeie care a spus că a avut "experienţe neplăcute" când a mers cu părinţii la UPU, a afirmat că pacienţii au nevoie să primească din partea cadrelor medicale şi "o vorbă bună".

"Am avut experienţă cu un an în urmă, tot aşa am stat foarte, foarte multe ore la Urgenţă. Într-adevăr, pe urmă s-au ocupat, dar a durat foarte, foarte mult până am ajuns să fiu băgată în seamă. Am avut experienţe şi cu părinţii, aceleaşi situaţii care se perpetuează de ani la noi. Deci nu se schimbă nimic, indiferent că au primit salarii mai bune, ei tratează oamenii la fel, nu vezi feţe zâmbitoare, să se schimbe atitudinea lor, să îţi adreseze o vorbă bună. Ar trebui să ne schimbăm mentalitatea, să fim mai zâmbitori, mai primitori cu oamenii", a susţinut participanta la acţiunea de protest.

Protestul a avut loc după ce în mediul online a devenit virală o postare prin care cetăţenii erau îndemnaţi să îşi exprime nemulţumirea în urma celor petrecute cu respectiva pacientă.

"Facem un lanţ uman, ne ţinem de mâini, cuminţi, politicoşi, în linişte spunem 'nu' tuturor mizeriilor care se întâmplă acolo! Ia atitudine! Azi au murit ei! Mâine putem fi noi, copiii noştri, părinţii noştri! Până când?", se spune în postarea de pe Facebook.

Poliţiştii fac verificări sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă după ce bărbatul, fiul pacientei decedate, a reclamat că mama sa, în vârstă de 70 de ani, a murit în noaptea de 1/2 februarie la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa pentru că nu a fost tratată corespunzător de cadrele medicale, fiind ţinută 16 ore pe scaun în Unitatea de Primiri Urgenţe.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel