Lămâia congelată: remediu natural uimitor de care puțină lume a auzit

Toată lumea știe cât de sănătoasă și benefică este lămâia proaspătă. Virtuți magice are și lămâia congelată, un remediu natural uimitor de care sigur nu ai auzit.     

Lămâia conține mulți antioxidanți și garantează o sănătate de fier. Lămâia este o adevărată comoară pentru organism. Totul este bun la lămâie, de la pulpă până la suc, nimic nu trebuie irosit.

Prin congelarea lămâilor, nu doar că vei salva toți nutrienții esențiali, dar vei aduce și multe beneficii organismului:

1. Întărește sistemul imunitar

Bogată în vitamina C, lămâia stimulează sistemul imunitar și ajută la combaterea multor boli. Potrivit unui studiu, un aport de vitamina C protejează căile respiratorii și reduce efectele stresului.

2. Ajută la slăbit

Lămâia conține pectină, o fibră care oferă senzația de sațietate, ajutând la slăbit. Unele cercetări arată că polifenolii din citrice luptă împotriva obezității. 

3. Protejează ficatul

Flavonoidele prezente în lămâie au un efect valoros asupra ficatului. Acești antioxidanți au un efect hepato-protector. Potrivit unui studiu, coaja de lămâie s-a dovedit că reduce simptomele bolilor hepatice. 

4. Luptă împotriva stresului oxidativ

Conținutul său antioxidant conferă lămâii un rol esențial în lupta împotriva radicalilor liberi și a stresului oxidativ, care pot perturba organismul.

Coaja de lămâie conține substanțe nutritive capabile să inhibe consecințele pe care poluarea și stresul oxidativ le pot avea asupra corpului uman, potrivit acestui studiu.

5. Accelerează tranzitul intestinal

Lămâia conține acid citric benefic la procesul de digestie. 

6. Reduce formarea pietrelor la rinichi

Pentru a preveni sau ameliora pietrele la rinichi, sucul de lămâie poate fi o soluție naturală foarte eficientă, potrivit unui studiu

7. Ameliorează durerile articulare 

Coaja de lămâie conține magneziu, potasiu și calciu. O cercetare științifică indică faptul că antioxidanții din coaja de lămâie au avut o acțiune antiinflamatoare. Persoanele care suferă de dureri articulare își pot ameliora efectiv afecțiunile prin ingerarea unei băuturi cu coajă de lămâie.  

Cum să îngheți și să consumi lămâia?   

Spală câteva lămâi și taie-le felii, apoi pune-le într-o pungă. Bagă pungă în congelator. 

Poți folosi feliile în loc de cuburi de gheață pentru a-ți răcori băuturile. Coaja de lămâie poate fi, de asemenea, adăugată la diferite mâncăruri și deserturi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Testul care depistează cancerul. Se poate realiza acasă

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel