Labioplastia, intervenția ieșită din zona tabu. Diveică: Îndepărtăm excesul de mucoasă sau de piele

labioplastia. FOTO: Freepik @aimenda123
EXCLUSIV
Intervențiile chirurgicale estetice pot aduce un plus de încredere în sine, dar și o calitate mai bună a vieții.

Intervențiile chirurgicale și estetice din zona intimă a femeilor au depășit linia ce făcea subiectul ca fiind unul tabu. Mai mult decât atât, vârsta celor care apelează la astfel de intervenții variază foarte mult, de la 18 ani până chiar la 70 de ani, iar unele intervenții pot aduce un plus de încredere în sine, dar și o calitate mai bună a vieții.

”Nu mai sunt atât de tabu ca odinioară. Din experiența mea, pacientele au început să capete un pic de încredere și să nu considere aceste discuții atât de rușinoase, atât de tabu,  și să caute soluții la problemele cu care viața le confruntă.

Labioplastia este una dintre cele mai cerute intervenții și care se adresează tuturor femeilor, indiferent de vârstă. Am avut paciente de 18 ani, care nici nu își începuseră viața sexuală, și am avut paciente de 70 de ani care aveau un disconfort și operația a îmbunătățit foarte mult viața cotidiană”, a explicat dr. Daniela Diveică, medic primar în chirurgie plastică și estetică în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe de la DC Medical.

Vezi și: Cum știi dacă ai cancer la sân. Galeș: Prezența unui cancer mamar NU scutește bărbații de acest risc

Labioplastia, de la estetică la funcționalitate

Pentru că de cele mai multe ori, ne vedem pentru partea estetică, dar și partea funcțională este extrem de importantă și atunci trebuie să creăm un echilibru extrem de stabil între estetic și funcțional, pentru că dacă vorbim de un exces mai mare în acea zonă poate crea un disconfort în activități cotidiene, mers pe bicicletă, efectuarea activităților fizice, disconfort în momentul în care purtăm anumite ținute vestimentare, o pereche de pantaloni mai strâmți, și automat, lucrul acesta poate crea și probleme medicale, dar și complexe, frustrări, nu te poți bucura de un costum de baie în sezonul cald. Îndepărtarea excesului de mucoasă sau de piele de la nivelul labiilor mici sau mari.

2. -imagine fara descriere- (caucasian-woman-white-panties-with-white-rose-flower-uniform-background-closeup_67810800.jpg)

Labioplastie. FOTO: Freepik @kukuruzaphoto

Întrebată dacă există ”forma ideală”, medicul a afirmat că ”operația trebuie să se potrivească fiecărei paciente în parte, pentru că anatomia este atât de diversă și nicio pacientă nu seamănă cu altă pacientă, de aceea explic foarte clar în cadrul consultației, pentru că trebuie să se înțeleagă că Ce am văzut într-o revistă sau ce am văzut într-un pictorial nu este neapărat obligatoriu să mi se potrivească și mie.

Într-adevăr sunt niște repere de care trebuie să ținem cont, pentru că dacă vorbim, de exemplu, de labiile mici, am paciente care îmi spun Scoteți-le cu totul. Nu am cum să fac lucrul acesta.

Ele trebuie să rămână pe loc, pentru că pe lângă partea estetică au și rol funcțional.

Trebuie să fie suficient de mici încât să nu se vadă din relieful labiilor mari, dar în același timp suficient de mari cât să își mențină funcția de protecție.

Dacă prin absurd, ar dispărea cu totul din acea zonă, pacientele ar fi foarte ușor predispuse la apariția unor infecții, de aceea balanța trebuie să fie foarte echilibrată între cele două părți.

Dar și ca reper general, în momentul în care o pacientă, o femeie, stă în picioare totul trebuie să fie drept, adică să nu se vadă nimic, în plus, în zona intimă”, a mai spus medicul.

În ceea ce privește recuperarea după această intervenție, care se poate face cu anestezie locala sau generală, iar recuperarea variază între 2 și 4 săptămâni.

”Teama tuturor pacientelor cu care intru în contact este că este o intervenție dureroasă pentru că există acest mit că este o zonă delicată, dar acesta reacționează foarte bine la recuperarea postoperatorie.

Pentru că are, într-adevăr, o vascularizație foarte bogată, dar acest lucru este un beneficiu în ceea ce privește recuperarea, pentru că unde avem vase de sânge automat vindecarea este mult mai rapidă.

De cele mai multe ori este cu anestezie locală, iar perioada minimă de recuperare este de două săptămâni, iar un maximum ar fi în patru săptămâni, în care sunt anumite restricții, de la a purta o lenjerie confortabilă, a evita să mergi la piscină, la saună, activități pe care ar trebui să le eviți în această perioadă până la a evita contactul intim, undeva spre patru săptămâni”, a mai spus medicul, precizând că urmele cicatricilor sunt foarte vagi, chiar și pentru cel care realizează intervenția.

Vezi și: Cancerul de vezică urinară, depistat cu 12 ani mai devreme printr-un nou test de urină. Afectează 1 din 28 bărbați

Rejuvenarea vaginală, benefică pentru remedierea incontinenței urinare

Pe lângă labioplastie, femeile mai apelează și la alte intervenții ce țin de zona intimă, iar printre acestea se numără rejuvenarea vaginală, care poate fi benefică în fazele incipiente ale incontinenței urinare.

”Rejuvenarea ajută și în anumite probleme medicale, dar și pentru a menține zona intimă tânără și sănătoasă, astfel încât să ne bucurăm de o viață cât mai sănătoasă și la capacitate maximă.

Dar aceasta merge și pe partea funcțională, mai ales în rândul femeilor care au născut natural, care au avut sarcini voluminoase, copii mari, și care de cele mai multe ori se confruntă după perioada sarcinii cu incontinența urinară.

Iar în primele stadii ale incontinenței urinare aceasta poate fi rezolvată cu ajutorul tratamentelor laser care stimulează crearea de noi vase de sânge și fortificarea musculaturii din zona pelvină pentru a susține, practic, vezica urinară.

Cu cât musculatura din jurul vaginului este mai tonifiată, cu atât are și capacitatea de a susține un pic mai bine vezica urinară și poate îmbunătăți semnificativ viața cotidiană, pentru că aveam paciente care îmi spuneau că Nu pot să grăbesc pasul să prind autobuzul pentru că aveam senzația de a merge la toaletă extrem de urgent. Am strănutat sau am râs foarte copios și am avut un episod mai jenant. Și automat îți afectează viața de zi cu zi”, a mai spus medicul.

În cazul în care simptomatologia incontinenței urinare este mai gravă, atunci trebuie recurs la varianta chirurgicală.

”Însă în primele faze, când strănutăm sau tușim foarte puternic și avem un moment neplăcut, tratamentele non-invazive ajută foarte mult”, a precizat chirurgul.

Vezi și: Blefaroplastia, intervenția pentru ridicarea pleoapelor căzute. Diveică: Scoatem pielea în exces

Mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel