La 24 de ani, cancerul ovarian i-a distrus visul. Stewardesă: trăiesc zilnic cu gândul că se poate întoarce oricând

Cancer
O tânără stewardesă a fost diagnosticată la 24 de ani cu cancer ovarian. Originară din Noua Zeelandă, ea mărturisește că a ignorat simptomele și că acum trăiește cu gândul că boala ar recidiva.

O tânără femeie a dezvăluit cum s-a spulberat slujba ei de vis, în calitate de stewardesă, după ce a fost diagnosticată cu cancer ovarian. Alisi Jack-Kaufusi, originară din Noua Zeelandă, se plângea de epuizare și balonare, dar s-a gândit că e ”prea tânără pentru probleme grave de sănătate”. Avea 24 de ani când a primti vestea. ”Mi s-a părut că viața mea a fost aspirată din mine. A trebuit să renunț la visul meu și să fiu însoțitoare de zbor și viața mea s-a schimbat pentru totdeauna”, a declarat Alisi, acum în vârstă de 28 de ani. S-a mutat la Brisbane, Australia.

În urmă cu 4 ani, medicii i-au găsit două tumori - una pe fiecare ovar - de mărimea unui grepfruit. A făcut o histerectomie, dar până să fie diagnosticată, cancerul s-a răspândit în afara ovarelor. ”M-am simțit jefuită. (...) S-ar putea să nu mor mâine, dar s-ar putea să nu trăiesc suficient de mult pentru a avea planuri pe termen lung”, a declarat Alisi. Cancerul a recidivat de două ori de la operație, iar în viața ei analizele și screening-urile sunt deja o obișnuință.

”Trăiesc în fiecare zi cu știința că cancerul meu se poate întoarce în orice moment”, a afirmat ea, potrivit dailymail.co.uk.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel