Județul unde toate școlile învață după scenariul verde
01 oct, 12:28
Toate școlile din județul Botoșani ar putea să deruleze, de săptămâna viitoare, cursuri după scenariul verde.
Elev, coronavirus, școală

Toate unităţile de învăţământ din judeţul Botoşani ar putea să desfăşoare, de săptămâna viitoare, cursurile şcolare după scenariul verde, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, prefectul Dan Nechifor. Potrivit acestuia, toate şcolile în care se învaţă, în prezent, în sistem hibrid vor fi reanalizate, urmând ca într-o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă să fie adoptată măsura prin care toţi elevii să meargă fizic la şcoală.

"În următoarea şedinţă a CJSU vom analiza toate solicitările pe scenariul galben pe care le-au trimis consiliile de administraţie ale unităţilor şcolare, în condiţiile în care avem inclusiv la Instituţia Prefectului foarte multe solicitări din partea părinţilor de modificarea scenariilor privind desfăşurarea activităţilor didactice", a afirmat Nechifor.

Prefectul susţine că măsura trecerii de la scenariul galben la cel verde nu se va aplica în comunităţile în care indicele de infectare cu COVID-19 depăşeşte 1,5 cazuri/1.000 de locuitori. La rândul său, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Gabriel Hârtie, susţine că, în prezent, există 25 de unităţi de învăţământ care funcţionează după scenariul galben, dând asigurări că toate şcolile vor să treacă la scenariul verde. "Vă asigur că nicio şcoală din judeţul Botoşani nu îşi doreşte să îşi desfăşoare activitatea după scenariul galben. Haideţi să fim realişti! Vă asigur că din cele 25 de şcoli, exceptând şcoala Dersca, pe care suntem nevoiţi să o introducem pe scenariul doi, nicio şcoală din judeţul Botoşani nu îşi doreşte să meargă pe scenariul galben", a afirmat Hârtie, potrivit Agerpres. 


Ştiri Recomandate

Vaccin anti-COVID. Două companii reiau testele în SUA
De ce este importantă masca? Experiment comentat de dr Fauci
5 lucruri ca să treceți cu bine peste schimbarea orei
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri