Palpitațiile inimii, adesea...
„Fac tot posibilul ca la 21:45 să opresc televizorul, să iau o carte frumoasă, de călătorii, de aventuri, de poveste, cu geamurile cât mai deschise şi să încerc să dorm. Şi se poate. Fără somnifer şi fără alte lucruri. Se poate, se poate, se poate! Dimineaţa, ora de trezire la mine este 5:30”, a spus Vlad Ciurea.
„Apă plată la temperatura camerei. Se deschide geamul cât mai larg. Se fac mişcări de înviorare. Sunt obligatorii. Şi atunci organismul se pune în mişcare încet, iar lucrurile făcute treptat. Acel duş de dimineaţă trebuie făcut încet. Acea cafea de dimineaţa trebuie băută încet. Micul dejun trebuie făcut şi mâncat. De aia se numeşte micul dejun. Cum să dai drumul la locomotivă, dacă tu nu îi dai suportul? Ca la o maşină. Nu îi dai benzină, dar vrei să fugă. Trebuie să facem lucrurile încet, să avem timp pentru fiecare. Fiecare amănunt din viaţa noastră contează enorm ca să pui creierul în mişcare şi să funcţioneze cum trebuie”, a explicat Vlad Ciurea.
„Să ne luăm timpul necesar pentru fiecare element şi să ne luăm repaosul necesar pentru refacerea celulelor nervoase şi a celor sinapse care ne conduc înainte”, a subliniat medicul Vlad Ciurea.
„S-a inventat concediul. Folosiţi-l! S-a inventat relaxarea. Folosiţi-o! S-a inventat pădurea. Încă mai avem păduri. Vă rog să le folosiţi”, a mai spus acesta într-o intervenție la Antena 3.
De asemenea, acesta a mai spus că mesele târzii ar trebui evitate. „Creierului nostru nu îi plac slana, mesele foarte târzii, nici încărcarea cu glucide și grăsimile. Lucruri cât mai ușoare, semințe, fructe, lichide bune, cafeaua, ciocolata, un pahar de vin roșu. Zâmbetul și optimismul contează enorm de mult. Și odihna!”, a mai spus Vlad Ciurea.
Totodată, „creierul iubește ieșirea din rutină și are nevoie de oxigen, de liniște, de relaxare”, a mai transmis Vlad Ciurea, de data aceasta pe contul de Facebook.
Secretul unei vieți bune este echilibrul, a mai transmis celebrul medic neurochirurg Vlad Ciurea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Palpitațiile inimii, adesea...
Persoanele asigurate beneficiază de o...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Această metodă simplă ne ajută să...