Investigațiile medicale nucleare care descoperă cancerul peste tot în corp. Dr. Raluca Mititelu: identifică toate celulele canceroase agresive
15 sep, 21:07

Scintigraf Sanador
EXCLUSIV
Dr. Raluca Mititelu, președintele Societății Române de Medicină Nucleară, a vorbit la Interviurile DC News și DC Medical despre patologiile în care pot fi folosite investigațiile din medicina nucleară.

Investigațiile medicale din medicina nucleară pot fi folosite în patologii diferite, explică dr. Raluca Mititelu, președintele Societății Române de Medicină Nucleară, medic primar Medicină Nucleară la Spitalul Militar Central și la Centrul Oncologic Sanador.

Sanador

Potrivit ei, aceste investigații pot să detecteze extinderea celulelor canceroase și eventualele metastaze.

„Toate (SPECT-CT și PET-CT, n.r.) se pot folosi la diferite patologii, depinde de substanța pe care o folosești.

G Ad:

Dacă medicul curant dorește să vadă dacă procesul neoplazic s-a întins la oase, atunci vom folosi scintigrafia osoasă, pentru că nu avem niciun trasor PET disponibil, astfel încât să vedem oasele sau metabolismul osos”, a explicat ea.

Acest sistem cu izotopi, practic, identifică locul unde aceste celule foarte agresive ale cancerului se dezvoltă.

„Dar sunt și cancere cu o rată de multiplicare mai puțin importantă și ele pur și simplu nu consumă glucoză. Ele pot evolua bine merci și pot face ravagii, cu imagini PECT negative. Sunt indicații pentru care poate folosi examenul PECT și sunt situații în care nu e cazul; sau, nu cu glucoză. Glucoza o folosești acolo unde știi precis că există consum de glucoză la acel nivel în celula neoplazică respectivă”, mai spune ea.

Detaii găsiți în materialul video atașat

 

Ştiri Recomandate

COVID-19: NICIUN PAT LIBER, în secțiile ATI din țară
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri