Intoleranța la LACTOZĂ, cauze și remedii. Cum se formează și De Ce

Intoleranța la LACTOZĂ, cauze și remedii. FOTO Pexels @ Anastasia Shuraeva
75% dintre oameni suferă de intoleranță la lactoză, o afecțiune ce are trei forme. 

Laptele este un aliment de bază, unul dintre puținele alimente care au și proteine, și glucide, și carbohidrați, 87% apă și toate mineralele de care are nevoie corpul uman. Studiile arată că aproximativ 75% din oameni nu au dezvoltat capacitatea de a produce lactaza - enzima care digeră lactoza - și suferă astfel de o formă de intoleranță la lactoză. Această intoleranță este mai frecvent întâlnită în cazul persoanelor non-Caucaziene și se manifestă prin: dureri abdominale, balonare, diaree și flatulență.

”Intoleranța la lactoză are trei forme. Este extrem de important de știut acest lucru. Este o intoleranță genetică, persoana respectivă de naște fără o enzimă care digeră lactoza, adică fără lactază. Intoleranța primară, în care persoana respectivă se naște cu o cantitată limitată de enzime, fapt care îi permite să consume lapte o perioadă de timp, dar în timp, în special la vârsta de adult nu mai tolerează lactoza, și intoleranța secundară, când intoleranța apare din cauza unor boli care distrug lactaza”, a explicat medicul Alecse Dițoiu, la ”Vorbește lumea”, de la PRO TV.

Ce soluții sunt pentru a continua consumul de lactate 

„De ce eliminăm laptele și produsele lactate din alimentație pentru că sănătatea noastră va avea de suferit, iar echilibrul nutrițional cu atât mai mult? Fie consumăm laptele fără lactoză, el de fapt, nu rămâne fără lactoză ci îi este adăugată enzima, cele două molecule sunt desfăcute astfel încât la consum să nu mai existe disconfort digestiv”, a precizat nutriționistul Mihaela Bilic, în cadrul aceleiași emisiuni.  

În cazul în care cineva a descoperit că are intoleranță la lactoză îi este recomandată o pauză de trei luni, în special în ceea ce privește laptele proaspăt și apoi o reintroducere a produselor lactate, în mod progresiv, adică 125 ml de lapte în prima zi, apoi, la 2-3 zile această cantitate să fie dublată. ”Când consumăm laptele, mai ales în cazul unei intoleranțe sau a unei capacități scăzute de enzimă este bine să nu consumăm laptele pe burta goală”, a mai spus Mihaela Bilic. 

Vezi și: Accelerarea metabolismului încetinit. CAFEAUA vine în sprijinul acestuia

Cu ce combinăm pastele ca să fie sănătoase?

Le combinăm cu proteinele, fibrele... adică legumele, pot să facă un bol în care se micșorează cantitatea de paste, vin multe legume pe lângă și în acest fel obținem o masă plină de nutrienți.

Pe deasupra putem pune fie somon, fie brânză, fie o altă carne, ulei de măsline presat la rece, mult oregano presărat și obținem un produs extraordinar de bine echilibrat din punct de vedere al indicelui glicemic.

Putem mânca pastele și la dietă, pentru că facem si sport și avem nevoie de energie pentru sport, așa că pastele pot să confere acest lucru, le consumăm cu o oră, două înainte de a merge la sală sau la activitatea sportivă, pentru că noi avem nevoie de carbohidrați, o viață keto. Aceste programe sunt folosite pe termen scurt. (Citește mai mult AICI)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel