Inovație în transplantul de organe. Mașini de perfuzie pentru ameliorarea calității organelor. Acad. prof. dr. Irinel Popescu: Joacă rolul sângelui. Oxigenează țesuturile

transplantul de organe - FOTO: Freepik@peoplecreations
EXCLUSIV
În domeniul transplantului s-au făcut pași importanți pentru menținerea organelor prelevate sau chiar reabilitarea acestora.

Un pas semnificativ înainte în domeniul transplantului de organe a fost făcut prin introducerea unor mașini revoluționare care perfuzează organele, contribuind la îmbunătățirea calității acestora și la evaluarea capacității lor de a fi transplantate cu succes.

Acad. prof. dr. Irinel Popescu, realizatorul emisiunii Academia de Sănătate de la DC MEDICAL și DC News, a explicat cum funcționează, de fapt, aceste mașini atunci când se recoltează organele unui pacient care se află în moarte circulatorie.

Vezi și: Ce este transplantul de la donator în moarte circulatorie. Acad. prof. dr. Irinel Popescu: Așa s-a definit moartea

"Organele prelevate de la un pacient în moarte cerebrală, atunci când calitatea lor nu e suficient de bună, au apărut niște mașini care perfuzează organele, a căror menire este să amelioreze calitatea organelor și într-un fel sau altul să testeze calitatea acestor organe", a explicat acad. prof. dr. Irinel Popescu, realizatorul emisiunii Academia de Sănătate de la DC MEDICAL și DC News.

În cazul morții circulatorii, necesitatea acestor mașini devine și mai evidentă. Organele trebuie ameliorate și aduse la un status optim, în care perfuzia imită funcțiile sângelui, asigurând oxigenarea adecvată a țesuturilor. Aceste dispozitive nu doar îmbunătățesc calitatea organelor, dar permit și testarea riguroasă a acestora pentru a se asigura că sunt apte pentru transplant.

"Aceste mașini s-au dovedit cu atât mai necesare în cazul morții circulatorii. Trebuie ameliorată calitatea acestora, trebuie aduse la statusul în care beneficiază de o perfuzie care joacă rolul sângelui și care ameliorează și realizează oxigenarea țesuturilor și, în al doilea rând, testate în ce măsură calitatea lor permite implantarea într-un organism care le așteaptă", a explicat acad. prof. dr. Irinel Popescu.

Vezi și: Cele 7 alimente care deshidratează și provoacă pietrele la rinichi. Mihai Dobra: Alimentația are o componentă extrem de importantă

În contextul transplantului de organe, moartea circulatorie prezintă provocări specifice. Organele prelevate de la donatori aflați în moarte circulatorie trebuie să fie revitalizate și evaluate atent pentru a asigura că sunt viabile pentru transplant. Fără intervenții rapide și tehnologii avansate, cum ar fi mașinile de perfuzie, calitatea organelor poate fi compromisă din cauza lipsei de oxigen în perioada de la oprirea inimii până la prelevarea organelor.

Vezi mai multe în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel