Ce să faci ca să nu contractezi vreo...
Un pas semnificativ înainte în domeniul transplantului de organe a fost făcut prin introducerea unor mașini revoluționare care perfuzează organele, contribuind la îmbunătățirea calității acestora și la evaluarea capacității lor de a fi transplantate cu succes.
Acad. prof. dr. Irinel Popescu, realizatorul emisiunii Academia de Sănătate de la DC MEDICAL și DC News, a explicat cum funcționează, de fapt, aceste mașini atunci când se recoltează organele unui pacient care se află în moarte circulatorie.
"Organele prelevate de la un pacient în moarte cerebrală, atunci când calitatea lor nu e suficient de bună, au apărut niște mașini care perfuzează organele, a căror menire este să amelioreze calitatea organelor și într-un fel sau altul să testeze calitatea acestor organe", a explicat acad. prof. dr. Irinel Popescu, realizatorul emisiunii Academia de Sănătate de la DC MEDICAL și DC News.
În cazul morții circulatorii, necesitatea acestor mașini devine și mai evidentă. Organele trebuie ameliorate și aduse la un status optim, în care perfuzia imită funcțiile sângelui, asigurând oxigenarea adecvată a țesuturilor. Aceste dispozitive nu doar îmbunătățesc calitatea organelor, dar permit și testarea riguroasă a acestora pentru a se asigura că sunt apte pentru transplant.
"Aceste mașini s-au dovedit cu atât mai necesare în cazul morții circulatorii. Trebuie ameliorată calitatea acestora, trebuie aduse la statusul în care beneficiază de o perfuzie care joacă rolul sângelui și care ameliorează și realizează oxigenarea țesuturilor și, în al doilea rând, testate în ce măsură calitatea lor permite implantarea într-un organism care le așteaptă", a explicat acad. prof. dr. Irinel Popescu.
În contextul transplantului de organe, moartea circulatorie prezintă provocări specifice. Organele prelevate de la donatori aflați în moarte circulatorie trebuie să fie revitalizate și evaluate atent pentru a asigura că sunt viabile pentru transplant. Fără intervenții rapide și tehnologii avansate, cum ar fi mașinile de perfuzie, calitatea organelor poate fi compromisă din cauza lipsei de oxigen în perioada de la oprirea inimii până la prelevarea organelor.
Vezi mai multe în VIDEO:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Ce să faci ca să nu contractezi vreo...
Acesta este efectul nedorit al...
Ce trebuie să știi de antibioticele...
Aceste semne banale îți arată că, de...
De ce să nu ignori niciodată durerea...
Aceasta este cea mai mare greșeală pe...
Nu mai arunca apa în care ai fiert...
Această vitamină oferă speranțe...