Înlocuirea unui dinte cu un implant. Dr Ramona Hîrbu: a devenit o manoperă banală

În stomatologia modernă există destul de multe variante de a înlocui un dinte sau mai mulți lipsă.

Medicul stomatolog Ramona Hirbu detaliază ce înseamnă înlocuirea unui dinte lipsă prin implant. ”Implantul dentar este o variantă de terapie modernă ce se poate adapta în situații diverse și chiar în cazuri în care alte terapii nu mai sunt posibile. (...) Cazurile de restaurări protetice pe implanturi pot varia foarte mult ca și complexitate, de la lipsa unui singur dinte, care se înlocuiește prin inserarea unui singur implant, pe care se aplică o coroană, până la restaurări ample și complexe în cazurile în care s-au pierdut mulți sau chiar toți dinții. 

Înlocuirea unui singur dinte cu implant a devenit o manoperă banală, de multe ori fiind deosebit de simplă. O dată cu creșterea numărului de dinți pierduți crește si complexitatea restaurărilor protetice, ele fiind reprezentate de coroane individuale, punți pe implanturi, supraprotezări și așa numitele punți înșurubate, care sunt folosite în cazul în care pacientul nu mai are nici un dinte pe arcadă”, a explicat stomatologul Ramona Hirbu pentru Spectacola.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel