Injecțiile cu vâsc, rezultate remarcabile în tratarea cancerului

Vitamina D are legătură cu cancerul
Majoritatea oamenilor vor avea fie experiență personală, fie cunosc pe cineva care are cancer, deoarece aproximativ 1,7 milioane de cazuri noi de cancer vor fi diagnosticate în SUA, în 2018; dintre care cele mai frecvente sunt cancerele de sân, plămân, prostată și colorectal.

Suzanne Somers, actriță, autor și avocat al sănătății, a fost diagnosticată cu cancer de sân în 2011 și a ales să utilizeze strategii naturale, inclusiv extract de vâsc, pentru a trata cu succes boala ei.

Deși chimioterapia poate face cancerul de sân agresiv și, mai probabil, să se răspândească, alte opțiuni de tratament natural pot oferi rezultate similare, dacă nu chiar mai bune.

Potrivit Institutului Național al Cancerului, un număr de 1,7 milioane de cazuri noi de cancer vor fi diagnosticate în Statele Unite în 2018. Cele mai frecvente tipuri de cancer sunt cancerul de sân, cancerul pulmonar și bronșic, cancerul de prostată și cancerul de colon și rect. Mortalitatea la cancer este mai mare la femei decât la bărbați și peste 35% dintre bărbați și femei vor fi diagnosticați cu cancer la un moment dat în viață.

Bazat exclusiv pe statistici, probabil că cei mai mulți oameni au fie o experiență personală, fie cunosc pe cineva care a suferit cancer. Datele științifice emergente arată că dezvoltarea cancerului nu este o problemă genetică, ci mai degrabă o boală metabolică, înrădăcinată în principal în disfuncția mitocondrială.

Din nefericire, daune semnificative se pot produce și după expunerea la toxine de mediu găsite în produsele de îngrijire personală. Dr. Lee Cowden spune că majoritatea persoanelor nu mor de cancer, ci mai degrabă de efectele secundare ale tratamentului.

Una dintre preocupările majore ale chimioterapiei este toxicitatea nediscriminată folosită pentru a otrăvirea organismului în mod sistematic, în încercarea de a elimina celulele canceroase. Au existat semne că aceste opțiuni de tratament pot provoca mai mult rău decât bine. Într-un caz de cancer la sân, tamoxifenul de chimioterapie reduce riscul de cancer de sân, dar dublează mai mult riscul unei femei de a face cancer uterin.

Din ce în ce mai mult, se caută o abordare naturală a tratamentului cancerului, inclusiv suplimente, exerciții fizice și o dietă ketogenică ciclică, menită să stimuleze metabolismul grăsimilor, să susțină sănătatea mitocondrială.

Extractul de vâsc este acum cea mai studiată terapie complementară și alternativă de terapie medicamentoasă pentru cancer și una pe care Suzanne Somers a folosit-o în tratamentul cancerului de sân.

Suzanne Somers a optat pentru injecțiile cu vâsc

Suzanne Somers este o actriță americană, cunoscută pentru rolul pe care l-a jucat în sitcom-ul "Compania celor Trei". Ea este, de asemenea cântăreață, femeie de afaceri. În 2001 a fost diagnosticată cu cancer mamar.

După o lumpectomie pentru eliminarea tumorii și a radiațiilor, ea a optat pentru un medicament alternativ, refuzând chimioterapia, în ciuda recomandărilor medicului.

"Atunci când am văzut protocolul standard de tratament pentru cancer - radiații, chimioterapie și medicamente post-îngrijire - m-am uitat la doctor și am spus: Nu pot face asta. Și el a spus: Dar vei muri. Și i-am zis: Sincer cred că voi muri dacă voi face ce-mi spui. Ideea de a-mi inunda corpul cu otravă chimică nu mă definește", a declarat Somers.

În urma cercetării personale, Somers s-a tratat cu extract de vâsc și a pus o prioritate mai mare pe somn.

La ceva timp după lumpectomie, Somers a descoperit că un chirurg plastic din Japonia face proceduri experimentale pentru a "reface" țesutul mamar al femeii folosind celulele stem. Celulele stem au fost scoase din grăsimea corporală, apoi introduse în grăsime înghețată și puse în pieptul ei. În următorii doi ani s-au format vase de sânge și s-a recâștigat senzația completă asupra zonei.

Extract de vâsc în tratamentul cancerului

Extractul de vâsc este, de obicei, administrat prin injectare sub piele. Mai rar se injectează direct într-o venă, în cavitatea pleurală sau într-o tumoare. Au fost raportate foarte puține reacții adverse grave, iar reacțiile adverse minore au inclus dureri și inflamații la locul injectării, cefalee, febră și frisoane. Foarte puține cazuri de reacție alergică, inclusiv șoc anafilactic, au fost raportate.

Produsele derivate din vâsc variază în funcție de tipul de arbore gazdă pe care crește vâscul, de speciile plantei și de perioada din anul recoltării plantei. Cele mai multe extracte se fac într-o soluție pe bază de apă sau o soluție de apă și alcool.

În prezent, majoritatea studiilor clinice au fost efectuate în Europa. Multe dintre acestea au raportat rezultate pozitive, deși Institutul Național al Cancerului constată unele deficiențe, inclusiv lipsa informațiilor privind dozajul și designul slab al studiului. Cu toate acestea, ei au raportat, de asemenea, că multe din studiile in vitro au demonstrat inhibarea creșterii, moartea celulelor și activitatea antitumorală utilizând extract de vasc.

În termeni simpli, celulele canceroase nu sunt în măsură să moară ca celulele normale. Corpul uman utilizează, de obicei, un sistem de control pentru a elimina celulele vechi, numite apoptoze. Fitonutrienții, cum ar fi cei aflați în extractul de vâsc, au demonstrat capacitatea de a restabili apoptoza celulelor canceroase, astfel încât acestea să nu crească necontrolate și să susțină sistemul imunitar.

1. Un studiu retrospectiv, care a colectat date între 1993 și 2000, a evaluat utilizarea extractului de vâsc ca o terapie adjuvantă pe termen lung la 804 pacienți tratați cu chimioterapie și / sau radiații pentru cancerul colorectal. Cei tratați cu extract de vâsc au avut mai puține evenimente adverse, o mai bună ameliorare a simptomelor.

2. Un studiu a evaluat utilizarea extractului de vâsc la cancerul pancreatic avansat sau metastatic, un cancer asociat adesea cu rezultate slabe. Pacienții au fost repartizați aleatoriu să primească extract de vâsc. Rezultatele au demonstrat că cei tratați cu extract de vâsc și-au îmbunătățit rata de supraviețuire și și-au diminuat simptomele legate de boală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel