Înghețată de lămâie FĂRĂ zahăr. Cel mai cremos, fin și rapid desert de vară

Această rețetă de înghețată cu lămâie este desertul perfect pentru zilele toride de vară. Este răcoritor, cremos și fin. Mai pe scurt, îți va încânta papilele gustative, fără să-ți pună în pericol silueta.  

Booster al sistemului imunitar, aliat dietetic, ideal pentru facilitarea digestiei, atât de multe avantaje pentru a include lămâia într-o dietă echilibrată. Această înghețată cremoasă de  lămâie  se va dovedi a fi la înălțimea preferințelor tale. 

Beneficiile lămâii

Protejează ficatul

Sursă de vitamina C, citricele sunt pline de antioxidanți, substanțe esențiale pentru a lupta împotriva prezenței radicalilor liberi responsabili de boli. Potrivit acestui studiu publicat în revista BioMed Research International, consumul de lămâie este eficient în protejarea ficatului, în special în caz de ingestie de alcool.

Aliat în procesul de slăbire

Vitamina C din lămâie acționează prin reducerea nivelului de cortizol, hormonul responsabil cu depozitarea grăsimilor în organism. Conținutul său de fibre ajută, de asemenea, la stimularea efectului de sațietate, esențial atunci când ne dorim să slăbim. Rezultatele unui experiment științific realizat in-vivo sunt clare. Aceste proprietăți dietetice le datorăm polifenolilor prezenți în citrice.

Previne îmbătrânirea prematură

Este esențial să favorizăm consumul de  alimente bogate în antioxidanți, pentru a încetini îmbătrânirea celulară cauzată de prezența radicalilor liberi în organism. Conform acestui studiu, sucul de citrice are un efect anti-îmbătrânire stabilit științific.

Cum se pregătește înghețata cremoasă de lămâie

Ingrediente:

• 2 căni smântână lichidă light

• 1 cană de lapte de migdale

• ¾ cană de sirop de agave

• 1 vârf de sare

• coajă rasă de la 4 lămâi

• 5 gălbenușuri

• ¼ cană de suc de lămâie

Pregătire:

1. Pune la fiert o cană de smântână ușoară, laptele de migdale, siropul de agave și coaja de lămâie într-o cratiță mare, până când se formează bule în jurul recipientului.

2. Dă deoparte amestecul și lasă-l să se răcească timp de o oră.

3. Bate ouăle într-un bol.

4. Încălzește preparatul și adaugă-l la gălbenușurile bătute.

5. Amestecă cu o spatulă de lemn până se întărește aluatul.

6. Toarnă restul de smântână ușoară și zeama de lămâie în cratiță.

7. Lasă preparatul să se odihnească la frigider pentru câteva ore.

8. Așază preparatul într-un aparat de înghețată timp de 20 de minute.

9. Bagă compoziția în congelator.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel