Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Infecții respiratorii. Sute de persoane din Olt, consultate de medici într-o săptămână
08 oct, 18:37
Peste 180 de persoane diagnosticate cu pneumonie sau infecţii respiratorii acute au fost internate, săptămâna trecută, în spitale din judeţul Olt.
Salon de spital    FOTO: pexels.com

Infecții respiratorii, Olt. Peste 180 de persoane diagnosticate cu pneumonie sau infecţii respiratorii acute au fost internate în unităţile sanitare din judeţul Olt săptămâna trecută, când peste 1.300 de persoane s-au prezentat la medic din cauza unor infecţii respiratorii, informează Direcţia de Sănătate Publică (DSP).

Potrivit unui comunicat al instituţiei, în săptămâna precedentă s-au înregistrat 879 cazuri de infecţii respiratorii acute, iar dintre aceşti pacienţi, 67 au fost internaţi. În ce priveşte pneumoniile, au fost raportate 449 cazuri cu 121 internări, cei mai mulţi dintre bolnavi fiind copii şi tineri cu vârste până la 19 ani.

DSP Olt menţionează că a început şi vaccinarea antigripală din sezonul rece, astfel că au fost distribuite până acum 1.760 de doze de vaccin pentru personalul medico-sanitar şi auxiliar din spitale şi ambulatorii. Alte tranşe de vaccin antigripal sunt aşteptate în a doua parte a lunii octombrie şi în prima parte a lunii noiembrie, numărul persoanelor din judeţul Olt considerate la risc şi care doresc să se vaccineze antigripal în acest sezon rece fiind de peste 74.000.

"Până pe data de 20 octombrie 2019 aşteptăm a doua tranşă de vaccin gripal (17.560 doze), care în cursul lunii noiembrie va fi urmată de încă două tranşe (17.550 doze + 15.800 doze), pentru vaccinarea grupelor populaţionale considerate la risc", precizează reprezentanții DSP Olt. În sezonul rece 2018 - 2019, în judeţul Olt au fost 178 de cazuri de gripă, iar opt dintre bolnavi, printre care şi un copil, au decedat.


Ştiri Recomandate

Creier activ: cum să-ți menții creierul tânăr și la vârste înaintate
Fibroza chistică: boala genetică poate da simptome și purtătorilor, care nu fac boala
Acneea și depresia, conexiune stranie care durează doar câțiva ani
5 lucruri pe care orice femeie ar trebui să le știe despre cancerul ovarian
Produse din plante care interacționează cu medicamentele. Ce să eviți
Rujeolă în copilărie, risc crescut pentru o boală pulmonară cumplită la vârstă adultă
Comentarii