India depășit pragul de 300.000 de decese asociate COVID-19. BILANȚ ÎNFIORĂTOR

India, bolnav COVID primește oxigen în mașină. Foto: print screen CNBC
Bilanț înfiorător în India, unde s-a depășit pragul de 300.000 de decese asociate COVID-19. India a devenit a treia țară din lume care a atins această cifră, după Statele Unite și Brazilia, pe măsură ce pandemia continuă să facă ravagii în această țară cu 1,3 miliarde de locuitori.

Potrivit Ministerului Sănătății din India, numărul total de decese se ridică la 303.720, dintre care 50.000 înregistrate în mai puțin de două săptămâni, iar numărul cumulat de infectări a depășit 26,7 milioane.

În ultimele săptămâni, țara a înregistrat cu regularitate un număr record zilnic de contaminări și de decese.

În ultimele 24 de ore, India a raportat 4.454 de decese asociate COVID-19, al doilea cel mai mare bilanț zilnic de la înregistrarea, miercuri, a unui număr record de 4.529 de decese într-o zi, anunță AFP citată de Agerpres.

Numeroși experți consideră că cifrele reale sunt, fără îndoială, subevaluate, în condițiile în care epidemia de coronavirus s-a răspândit dincolo de marile orașe, în zonele rurale în care spitalele sunt rare și unde registrele sunt prost întreținute.

În toată țara, valul devastator de COVID-19 a copleșit spitalele, provocând o lipsă de oxigen și medicamente esențiale. Crematoriile și cimitirele au fost, de asemenea, copleșite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel