India depășit pragul de 300.000 de decese asociate COVID-19. BILANȚ ÎNFIORĂTOR
24 mai, 10:37

India, bolnav COVID primește oxigen în mașină. Foto: print screen CNBC
Bilanț înfiorător în India, unde s-a depășit pragul de 300.000 de decese asociate COVID-19. India a devenit a treia țară din lume care a atins această cifră, după Statele Unite și Brazilia, pe măsură ce pandemia continuă să facă ravagii în această țară cu 1,3 miliarde de locuitori.

Potrivit Ministerului Sănătății din India, numărul total de decese se ridică la 303.720, dintre care 50.000 înregistrate în mai puțin de două săptămâni, iar numărul cumulat de infectări a depășit 26,7 milioane.

În ultimele săptămâni, țara a înregistrat cu regularitate un număr record zilnic de contaminări și de decese.

În ultimele 24 de ore, India a raportat 4.454 de decese asociate COVID-19, al doilea cel mai mare bilanț zilnic de la înregistrarea, miercuri, a unui număr record de 4.529 de decese într-o zi, anunță AFP citată de Agerpres.

Numeroși experți consideră că cifrele reale sunt, fără îndoială, subevaluate, în condițiile în care epidemia de coronavirus s-a răspândit dincolo de marile orașe, în zonele rurale în care spitalele sunt rare și unde registrele sunt prost întreținute.

G Ad:

În toată țara, valul devastator de COVID-19 a copleșit spitalele, provocând o lipsă de oxigen și medicamente esențiale. Crematoriile și cimitirele au fost, de asemenea, copleșite.

Ştiri Recomandate

Legătura dintre somn și imunitate: câteva metode de a-ți face somnul mai odihnitor
OMS: Varianta Delta este acum dominantă în Europa
Primul bebeluş infectat cu tulpina Delta, în România
Aloe vera. Cum să îngrijești corect această plantă
10 dureri misterioase pe care nu trebuie să le ignori niciodată
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri