Încă un motiv pentru care să mănânci zilnic nuci
10 sep, 23:03

Nuci
Consumul unei porții de nuci zilnic scade colesterolul ”rău”, susține un studiu.

După un studiu de 2 ani, participanții care au consumat aproximativ o jumătate de cană de nuci în fiecare zi au avut niveluri mai scăzute de colesterol ”rău”.

Studiul s-a concentrat pe vârstnici. Autorii acestuia au sesizat că includerea nucilor în dietă a scăzut colesterolul total și a scăzut modest nivelurile de colesterol LDL, la care oamenii se referă adesea drept colesterol ”rău”.

”Am obținut întotdeauna rezultate bune în ceea ce privește scăderea colesterolului (profil lipidic standard), funcția endotelială îmbunătățită, tensiunea arterială redusă și efectele antiinflamatorii. (...) Nucile au o compoziție optimă de nutrienți și bioactivi, inclusiv cantități considerabile de acid alfa-linolenic, acid gras vegetal omega-3, cel mai mare conținut de polifenoli din toate nucile și fitomelatonină”, a spus medicul Emilio Ros, autor principal al studiului, și director al Clinicii de lipide de la Serviciul de endocrinologie și nutriție al Spitalului Clinic din Barcelona din Spania.

Potrivit acestuia, consumul regulat de nuci ”va reduce colesterolul LDL și va îmbunătăți calitatea particulelor LDL, făcându-le mai puțin aterogene (mai puțin predispuse să intre în peretele arterial și să acumuleze ateroscleroză, bazat pe boli cardiovasculare), iar acest lucru se va produce fără creșterea în greutate nedorită, în ciuda conținutului ridicat de grăsimi (grăsimi vegetale sănătoase, totuși) din nuci”, potrivit Medical News Today.

G Ad:

Studiul științific poate fi consultat AICI.

Ştiri Recomandate

Consumul de ciuperci pare să scadă riscul de depresie
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri