Imunoterapia, o alternativă pentru tratarea cancerului renal

Durerile de spate pot fi semn de boală la rinichi. Foto: PIxabay
Imunoterapia poate fi o alternativă în tratarea cancerului de rinichi. Considerat un cancer comun, face anual în toată lumea zeci de mii de victime. 

Cancerul de rinichi este una din formele comune de cancer, care fac, anual, peste 40.000 de victime. Este considerat pe locul 14 la nivel mondial, după cancerul de sân, colorectal, vezică sau endometrial.

Cancerul de rinichi poate afecta pe oricine, inclusiv copii. Statisticile arată că în 2018 au fost descoperite peste 40.000 de noi cazuri de cancer renal, numărul estimat în 2019 fiind de 73.820 de noi cazuri.

Rolul principal al rinichilor este de a filtra deşeurile din sânge şi de a le transforma în urină. Însă, de asemenea, ajută la controlul presiunii sângelui şi se asigură că ai suficiente globule roşii.

Imunoterapia, o soluție

Cancerul la rinichi apare atunci când celulele dintr-un rinichi sau din amândoi încep să crească şi formează tumori. “În ultimii ani de zile, au existat descoperiri uimitoare pentru tratarea cancerului renal, una dintre cele mai recente fiind imunoterapia. În prezent, în Austria, imunoterapia este utilizată chiar și în cazul pacienților cu cancer metastatic de rinichi.

Această abordare poate schimba felul în care cancerul de rinichi este tratat și este de mai multe forme - vaccinuri, anticorpi, terapii celulare sau medicamente - și poate fi administrată prin injecții, pilule sau capsule, unguente topice sau creme. Imunoterapia poate fi, de asemenea, combinată cu o altă terapie ca formă de tratament. ”, declară  Prof. Univ. Dr. Georg Schatzl.

O cauză clară a apariției cancerului renal nu a fost încă identificată, însă există mai mulți factori ce duc la apariția acestuia. Nu există teste de screening de rutină pentru detectarea precoce a cancerului de rinichi, însă medicii pot recomanda ca persoanele cu risc crescut de apariție a acestei boli sa facă teste de imagistică.

“Pentru persoanele cu antecedente de cancer de rinichi în familie, scanările CT sau ultrasunetele renale sunt uneori folosite pentru a depista această boală în stadiu incipient. Cu toate acestea, scanările CT nu s-au dovedit a fi un instrument util de screening pentru cancerul de rinichi pentru majoritatea oamenilor“, adaugă Univ.-Prof. Dr. Georg Schatzl.

Ziua Mondială a Rinichiului, marcată la nivel mondial

Un stil de viață sănătos ar putea scădea riscul apariției cancerului de rinichi: renunțați la fumat, păstrați o greutate optimă și aveți grijă cu tensiunea arterială.

Ziua Mondială a Rinichiului este marcată în fiecare an în a doua zi de joi a lunii martie. Astăzi, 14 martie, această zi este marcată la nivel mondial și este o ocazie de a atrag atenția asupra bolilor rinichilor, celor mai recente metode de tratament, măsurilor preventive şi evoluţiei bolilor de rinichi în lume. Imunoterapia pare a fi, până acum, una din variantele de tratament cu rezultatele cele mai spectaculoase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel