Imunitatea la COVID ar rămâne pe viață, susține un studiu

Imunitatea la infecția COVID ar dura cel puțin un an și ar putea rămâne pe viață, zic studiile.

Două cercetări susțin că imunitatea împotriva infecției COVID ar dura cel puțin un an și ar putea rămâne chiar pe viață la oamenii infectați cu coronavirus cu un an mai devreme. 

Un studiu, în care au fost implicați pacienți bolnavi din anul precedent, arată că celulele care păstrează memoria virusului persistă în măduva osoasă și pot produce anticorpi ori de câte ori sunt necesari. Al doilea studiu a demonstrat că celule B cu memorie continuă să se maturizeze și să se întărească cel puțin 12 luni după prima injecție cu vaccin.

”Studiile sunt în concordanță cu literatura științifică prezentă, conform căreia imunitatea obținută după infecția cu Sars-Cov-2 și după vaccinare pare să dureze mult timp. Motivul pentru care ne infectăm continuu cu coronavirusuri comune pe parcursul vieții noastre poate avea mult mai mult de-a face cu faptul că acești viruși se schimbă tot timpul”, a declarat Scott Hensley, imunolog la Universitatea din Pennsylvania, potrivit la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel