Implantarea extremităților, intervenție de excelență la Spitalul de Urgență Floreasca. Prof. dr. Ioan Lascăr: Oferă șansa de a se recupera aproape 100%

implantarea extremitatilor - FOTO: Freepik@stefamerpik
EXCLUSIV
La Spitalul de Urgență Floreasca, implantarea extremităților a devenit o intervenție obișnuită, grație echipei de specialiști în microchirurgie.

Această procedură complexă necesită o abordare integrată și extrem de precisă, implicând stabilizarea scheletului, reconstrucția arterelor și venelor majore, precum și refacerea tegumentului. Aceste operații necesită utilizarea unui microscop în sala de operație și implică un plastician echipat cu instrumente dedicate și materiale de sutură extrem de fine, adesea mai subțiri decât un fir de păr.

Prof. dr. Ioan Lascăr, medic plastician la Spitalul de Urgență Floreasca, a explicat în exclusivitate pentru DC MEDICAL cât de complexe sunt aceste intervneții.

"Nu oricine e capabil de implantare de extremități. presupune multă experiență, multă experiență micro-chirurgicală. Este nevoie de o abordare complex din necesitatea de a se asigura condițiile pentru pacient, dar în Spitalul de Urgență Floreasca este o intervenție obișnuită, banală.

Plecând de la oase, asigurarea stabilizării scheletele, reconstrucția magistralei arteriale venoase și a tegumentului", a explicat prof. dr. Ioan Lascăr, chirug plastician, în exclusivitate la DC MEDICAL.

Vezi și: Spitalul de Urgență Floreasca, unitate integrată. Prof. dr. Ioan Lascăr: Primul și singurul centru de îngrijire a arșilor gravi. Pacientul nu este plimbat prin secțiile sau cabinetele din spital

Precizia, crucială

Chirurgie - FOTO: Freepik@showtimeag

Un alt aspect revoluționar al microchirurgiei aplicate la Spitalul Floreasca este repararea nervilor periferici. Precizia acestor intervenții este crucială pentru a asigura un rezultat de înaltă calitate.

"Asta trebuie făcută cu maximă acuratețe, pentru dă calitate rezultatului. Vorbim de nervii periferici care beneficiază de această extraordinară oportunitate, și anume repararea micro-chirurgicală, introducerea microscopului în sala de operație, a plasticianului cu instrumentele dedicate și a materialelor de sutură, firul fiind, de cele mai multe ori, mai subțire decât firul de păr, permit să obținem rezultate care justifică complexitatea și timpul necesar realizării unor astfel de intervenții complexe.

Repararea nervilor periferici cu mijloace micro-chirurgicale oferă pacientului șansa de a se recupera aproape de 100% funcția nervului respectiv. Cu mijloacele clasice lucrul acesta nu este posibil. Rezultatele erau mai mult decât modeste, a explicat prof. dr. Ioan Lascăr, chirug plastician.

Vezi mai multe în VIDEO:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel